Bladiebla #3: mijn kersttak, movie nights en heel. veel. eten.

Zodra de temperaturen beginnen te dalen (dat doen ze ook heus hier in Valencia, al dan niet wat later), krijg ik zin om me thuis op te sluiten, onder een dekentje te kruipen en eindeloos films te kijken of boeken te lezen. Al jaren roep ik dat ik ooit de laatste twee films van Harry Potter wil kijken, wat er nooit van kwam. Begin december vond ik het wel eens tijd worden, wat resulteerde in een volledige marathon (soms met sushi, god I love sushi). Ik weet niet of ik ooit genoeg van de Harry Potter films kan krijgen, ik zou het zo weer opnieuw doen!

 

Kerst in Valencia

Het blijft een beetje gek om zo’n zonnige stad vol palmbomen in kerstsferen te zien. Het klopt gewoon niet helemaal, die combinatie van palm- en kerstbomen. Desalniettemin wordt kerst hier uiterst serieus genomen en wordt de hele stad voorzien van lichtjes, rendieren, levensgrote ornamenten en nog veel meer… En stiekem vind ik dat toch wel erg leuk!

 

 

Het hele jaar door op terras

Nog iets waar ik niet aan kan wennen (en dat is maar goed ook!) is dat je hier echt het hele jaar door op terras kan zitten, al dan niet met een jas aan. Spanjaarden peinzen er niet over om binnen te gaan zitten, zelfs als het wat kouder is of regent. (Lang leve waterdichte parasols!) Harde regen zie je hier gelukkig vrijwel nooit, waardoor ik geregeld in het zonnetje geniet van de lekkerste ontbijtjes, broodjes of tapas, soms zelfs meerdere keren per dag. Ik las laatst mijn blog met goede voornemens voor 2023, waarin ik vertelde dit jaar 5 kilo te willen afvallen. HAHAHA, vind ik nog steeds grappig.

 

 

Movie night en mijn kersttak

Ik heb één vriendin met wie ik standaard een movie night plan als we allebei een avondje vrij hebben. Dan trekken we een fles wijn open, halen we allemaal lekkere hapjes in huis (alweer die hapjes he, ik spot een patroon), en ploffen we in onze pyjama op de bank met een leuke film. We keken Holidate. Lekker voorspelbaar, veel te zoetsappig, en dus perfect voor de feestdagen!

Eigenlijk heb ik te weinig ruimte voor een kerstboom, maar daar vond ik een creatieve oplossing voor. Ik scoorde een grote kersttak, die ik in een vaasje zette en met bruin papier omwikkelde. Al mijn nieuwe ornamenten eraan en ik was helemaal klaar voor kerst!

Nog diezelfde dag appte mijn zusje wanneer ik eigenlijk weer naar Nederland kwam. Ik had niet gepland om kerst met mijn familie te vieren wegens de dure vliegtickets, maar ik checkte voor de gein nog één keer de website van Ryanair. En ineens vond ik een spotgoedkoop ticket voor de volgende dag. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb maar liefst 20 uur van mijn kersttak kunnen genieten en zat de volgende dag al bij mijn ouders aan tafel, waar ik tot eind december blijf. Echt weer iets voor mij.

 

Calisthenics

Het zal iets met die goede voornemens te maken hebben dat ik mijn yogamatje maar weer eens uitrolde (die op mijn slaapkamer in Nederland welteverstaan). Ik doe regelmatig aan yoga en wandel veel, maar ik kan niet zeggen dat dat echt iets doet voor mijn spiermassa. En toen stuitte ik op calisthenics, waar ik werkelijk nog nooit van gehoord. Ik zal wel onder een steen hebben geleefd, maar blijkbaar is het helemaal hot! Als ik het goed begrijp staat calisthenics voor oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht doet. Je hebt dus geen losse gewichtjes of toestellen nodig ofzo, dus daar kon ik wel wat mee.

Sindsdien sport ik meerdere keren per week met de video’s van Lucy Lismore of Summer Fun Fitness. En ik moet toegeven: het is best leuk! Eens zien hoe lang ik dat ga volhouden… Had jij al eens van calisthenics gehoord, of ben ik de enige die geen flauw idee had?

Al met al was het weer een fijne maand vol kleine geluksmomentjes, behalve toen mijn spiegel aan diggelen viel (zie foto bovenaan), maar scherven brengen geluk, toch? Ik dompel me deze week nog even onder in het natte, Nederlandse klimaat en vlieg dan weer naar het zonnige Zuiden, want ik mis het nu al!

Liefs, Leonie

 

12 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Saskiaantwoord
06/01/2024 om 10:24

Wat een super leuke foto’s! Ik heb er zeker van genoten, fijne sfeerimpressie. Hopelijk waren het fijne dagen in de kerstperiode en nog de beste wensen voor 2024 🙂 Ik vind het leuk je blog te hebben ontdekt!

Leonieantwoord
06/01/2024 om 10:38
– Antwoord aan: Saskia

Hoi Sas! idem! Ik ga binnenkort ook bij jou lezen, dank voor je complimenten en jij ook alvast een heel fijn 2024!

Heidiantwoord
03/01/2024 om 11:37

Wat super mooie foto’s.
Ik ken het, met deze dagen zou ik ook onder een dekentje willen kruipen met een goeie boek er bij.

Leonieantwoord
05/01/2024 om 14:03
– Antwoord aan: Heidi

Dankjewel! Ja he, het zal de winter wel zijn 🙂

Myriamantwoord
02/01/2024 om 10:02

Tof dat je een goedkoop ticket hebt kunnen bemachtigen om de feestdagen met je familie door te brengen. Ik snap wel dat je het mooie weer alweer mist. Lijkt mij heerlijk om het hele jaar door op terras te kunnen zitten.

Leonieantwoord
02/01/2024 om 10:13
– Antwoord aan: Myriam

Ik zal niet liegen, dat is het ook! 😛

Ireneantwoord
28/12/2023 om 22:07

Ik had ook nog nooit van calisthenics gehoord. Klinkt raar, haha, maar het lijkt op wat ik vroeger deed toen ik nog bijna dagelijks de filmpjes van Blogilates mee deed (denk ik toch op basis van de beschrijving). Fijn dat je dat goedkope vliegticket nog kon scoren!

Leonieantwoord
02/01/2024 om 10:13
– Antwoord aan: Irene

Het is de moeite waard het te checken, want op Youtube vind je heel veel leuke classes, van beginner tot gevorderd! Hopelijk heb jij ook een hele fijne kerst en jaarwisseling gehad Irene, liefs!

Simoneantwoord
27/12/2023 om 21:00

Wat leuk en fijn dat je zo goedkoop toch nog even naar Nederland kon vliegen! Die sport die je benoemt, ken ik niet. Maar ik ga het wel even opzoeken. Fijne jaarwisseling (alvast)!

Leonieantwoord
27/12/2023 om 21:49
– Antwoord aan: Simone

Jij ook nog hele fijne dagen en alvast een gelukkig nieuwjaar! Liefs!

Shirleyantwoord
27/12/2023 om 19:26

Wat een fijne meevaller dat ticket! Hopelijk heb je genoten van de kerstperiode in Nederland bij vrienden en familie.

Leonieantwoord
27/12/2023 om 20:55
– Antwoord aan: Shirley

Dankjewel, lief! Het is zeker heel gezellig om weer even hier te zijn. Wel koud! 😛

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!