Mijn persoonlijke blog: wie ben ik + waarom zou je mijn blog lezen?

Ik wilde eigenlijk al heel lang gaan bloggen, maar wist in eerste instantie niet zo goed waarover. Het grote voordeel aan een persoonlijke blog is echter dat je overal over kunt bloggen, zolang het maar bij je past en iets zegt over wie je bent. Op een persoonlijk blog kun je alles delen wat je leuk vindt, wat je opvalt en waar je hart sneller van gaat kloppen. En dat doe ik dan ook met liefde. Daarom ga je op mijn Nederlandse blog een grote verscheidenheid aan onderwerpen vinden. Van blogs over boeken tot DIY-ideeën, en van die over ondernemen tot de persoonlijke blogposts in de categorie Bladiebla en waarom ik geen kinderwens heb.

Persoonlijk blog van Leonie van der Laan.

De blogger: wie ben ik?

Hi, ik ben Leonie: een creatieve, ietwat chaotische blogger en tekstschrijver in haar thirties. Dankzij mijn locatie-onafhankelijke job ben ik veel in Valencia (Spanje) te vinden, waar ik een kleine studio huur, tot ik voldoende heb gespaard om een appartement te kunnen kopen. Je komt dus zowel op mijn blog als op mijn Instagram account en Facebook pagina geregeld een flinke portie zon, palmbomen en agua de Valencia tegen. Het is mijn doel om uiteindelijk officieel (en dus voor de volle 100%) naar Spanje te verhuizen, maar alles op zijn tijd.

Nog niet zo lang geleden besloot ik me volledig op mijn werk als tekstschrijver te richten. Al heel lang voelde ik de drang om te gaan bloggen, maar zoals ik hierboven al vertelde, bleef de inspiratie uit. Of eigenlijk had ik wel inspiratie, maar moest ik even over een flinke drempel heen. Een persoonlijk blog bijhouden betekent immers dat je ervaringen, meningen en overtuigingen het internet opslingert, waar vervolgens de hele wereld een oordeel over kan hebben. Dat idee vond ik behoorlijk eng. Nog steeds een beetje trouwens.

Waarom ben ik mijn persoonlijke blog gestart?

Ik hou enorm van schrijven, maar ook van blogs lezen, wat de voornaamste reden is dat ik mijn persoonlijke blog ben gestart. Ik vind het heerlijk om hier te kunnen delen wat me bezighoudt, maar deel ook graag inspiratie voor een gelukkig leven. Door gebeurtenissen uit het verleden weet ik namelijk dat het leven niet altijd mee kan zitten, waardoor ik een enorme drang heb ontwikkeld om te genieten van elk moment. Bovendien ben ik vreselijk ambitieus en perfectionistisch, terwijl ik tegelijkertijd de waarde inzie van dankbaarheid en leven met je aandacht in het hier en nu. Niks mis met hoge doelen stellen, terwijl je tegelijkertijd tevreden bent met wat je op dit moment hebt, toch?

De tweede reden dat je mijn blogs lezen kunt, is dat ik zowel een uitlaatklep nodig heb als een duwtje in de rug, de spreekwoordelijke stok achter de deur. Ik roep namelijk geregeld dat ik schrijfster wil worden, maar op mijn werk kom ik niet veel verder dan het schrijven van online content voor klanten, hoe leuk ik dat ook vind. En dus had ik een platform nodig waar ik mijn hersenspinsels en mijmeringen over het leven kon delen. Voilà, mijn nederig blogje was geboren.

Waarom zou je mijn persoonlijke blog lezen?

Als je me zou vragen zou waarom je mijn blog zou moeten lezen, kan ik je heus een lijst met onderwerpen geven. Deze vallen in feite echter allemaal onder dezelfde noemer, namelijk het vinden van geluk. Ik ben iemand die veel observeert, analyseert en onderzoekt, zeker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dan ook dol op boeken over persoonlijke groei, ondernemerschap, spiritualiteit en zelfs de Law of Attraction (ik ben heilig overtuigd van de werking ervan en ga daar zeker dingen over delen!). Dat alles doe ik op zeer persoonlijke wijze, simpelweg door je een inkijkje te geven in mijn leven en je aan de hand te nemen tijdens mijn eigen proces. En volgens mij is dat precies waarom mensen blogs lezen. Leuk als je meeleest, nóg leuker als je af en toe een reactie achterlaat met hoe je de dingen zelf ervaart. Dit maakt mijn blog namelijk nóg persoonlijker!

Waarom ik mijn blog Nederlands wil houden

Direct na het publiceren van mijn eerste blogpost, vroegen (buitenlandse) vrienden me of ik mijn blog Nederlands wilde houden of ook Engelse vertalingen ging toevoegen. Daar kan ik kort over zijn: als ik alles zou moeten vertalen, zou de lol er snel af zijn en zou elke blogpost me teveel tijd kosten. Ik blog in het Nederlands omdat ik daar het beste mee uit de voeten kom. Mijn verhalen komen simpelweg in mijn moedertaal veel beter uit de verf dan wanneer ik ze in het Engels neer zou pennen. Gelukkig zijn er allerlei vertaalopties beschikbaar, waarmee je met één druk op de knop een hele pagina in je eigen taal kunt lezen. Of het dan net zo lekker leest als het oorspronkelijke Nederlandse blog kan ik helaas niet garanderen…

Kortom: een Nederlandse blog met een persoonlijk tintje

Mijn (nog gloedjenieuwe) persoonlijke blog zie ik als een uitlaatklep voor mijn hoofd dat constant overloopt. Een plek voor mijn hersenspinsels en mijmeringen, die ik al dan niet met een knipoog met je deel. Ik geloof dat geluk in kleine dingen zit, en dat alles wat je aandacht geeft groeit. Als je met een positieve mindset en in vertrouwen leeft, bereik je dan ook veel makkelijker je doelen. Bovendien zul je schoonheid vinden in het alledaagse, wat tevens iets is wat ik heel belangrijk vind.

Ik hoop je met mijn blogs een glimlach op je gezicht te bezorgen en je op toegankelijke wijze te inspireren meer geluk, succes, rust en balans te vinden, ongeacht de omstandigheden. Ik word er zelf ook steeds beter in. Lees je mee?

Liefs, Leonie

error: Content is protected !!