20 guilty pleasures waar ik me eigenlijk niet guilty over voel

Guilty pleasures van blogger Leonie van der Laan

Hi, ik ben Leonie; een tekstschrijver en creatieve chaoot van in de dertig, die pendelt tussen Nederland en Spanje (Valencia).

Op mijn blog neem ik je mee in mijn dagelijks leven en inspireer ik je geluk te vinden in de kleine dingen. De focus ligt daarbij op leven in het nu, met genoeg aandacht voor self care en natuurlijk een beetje humor.

Lees mijn blogs of volg me op Instagram, en duik daarna in de lijst met guilty pleasures die op mij van toepassing is.

Liefs, Leonie.

Mijn guilty pleasures

Guilty pleasures, we hebben ze allemaal, niet? Maar waarom zou je je schuldig voelen over iets waar je eigenlijk van geniet? Het is natuurlijk een beetje gênant om toe te geven dat je net als ik nog steeds soms naar de Spice Girls luistert of dat je standaard te lang doucht (niet boos worden he, ik weet dat het slecht is). Maar als iedereen nu gewoon eens open is over deze zogenaamd gênante zaken, zijn ze dan nog steeds zo gênant, of kunnen we de term guilty pleasures niet gewoon beter schrappen uit onze vocabulaire? Anyway, ik heb eens op een rijtje gezet wat de mijne zijn, benieuwd wat je daaraan kunt toevoegen…

 

– Ik eet met gemak een heel pak Kinder Bueno reepjes leeg.

– Ik ga bijna altijd te laat naar bed (maar ik heb als freelance tekstschrijver geen wekker, dus who cares?)

– Ik bestel veel te vaak eten omdat ik geen zin heb om te koken

– Ik heb zeker vijf keer Pretty Woman gezien.

– Ik neem gerust 20 selfies zodat ik daarna kan kijken welke de leukste is.

– De kaasjes van La vache que rit eet ik vaker los dan op een boterham.

– Ik kan uren naar het perfecte appartement zoeken en dat dan in mijn hoofd helemaal inrichten. (En dan bedoel ik appartementen die ruim boven mijn budget vallen en ik NOOIT kan betalen.)

– Ik herschik altijd het beleg als ik ergens een broodje bestel. Ik haat het als alles niet goed verdeeld is over het broodje.

– Ik hou van good old Disney films van vroeger en kan ze bijna allemaal meezingen.

– Ik heb laatst in een opwelling meer dan € 100 uitgegeven aan een olie die wonderen zou doen voor een onrustige huid. Hij is nog niet binnen, maar dat moet verdomme wel de beste olie zijn die ik ooit heb gebruikt.

– Nu, een week later krijg ik nog steeds de hele dag advertenties voor serums en huidproducten te zien omdat het algoritme denkt dat ik dat ik veel acne of rimpels heb. En ik klik daar elke keer opnieuw op.

– Ik heb werkdagen waarop ik me niet eens aankleed, maar de hele dag in pyjama aan mijn bureau zit. (Dit is gelinkt aan eten bestellen in plaats van zelf boodschappen doen en koken.)

– Ik zit liever thuis op de bank met een vriendin dan dat ik een of andere discotheek onveilig maak.

– Ik ben trouwens sowieso meer van de één op één contacten dan plannen met een grote groep. Vinden veel mensen heel stom.

– Ik douche te heet. En te lang.

– Ik eet soms (weer) vlees. Ik heb getwijfeld of dit een guilty pleasure was, maar ik moet toegeven dat ik me er vaak schuldig over voel.

– Ik koop vaak kleren zonder ze te passen omdat ik een gruwelijke hekel heb aan pashokjes. Als het niet past, breng ik het gewoon weer terug.

– Ik hou van Yahtzee. (Ja, dat dobbelspelletje)

– Ik eet geregeld magnetronaardappeltjes omdat het zo lang duurt om ze te koken.

– Ik luister nog steeds af en toe naar de Spice Girls. Geef me eens ongelijk.

 

Dit was mijn lijstje guilty pleasures. Ik kan er gerust nog veel meer bedenken, maar die zal ik bewaren voor een volgende keer. Ik ben heel benieuwd of je je erin herkent en er misschien nog wat aan toe kan voegen… The more guilty, the better!

Liefs, Leonie

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Simoneantwoord
13/03/2023 om 11:35

Wat een heerlijk lijstje! En ook nog eens leuke inspiratie voor mijn eigen blog

Leonie van der Laanantwoord
13/03/2023 om 14:21
– Antwoord aan: Simone

Haha, gebruik het idee gerust om er een blogje aan te wijden! 🙂 Ik zie hem wel tegemoet!

Ireneantwoord
12/03/2023 om 09:52

Ik ben voor om “guilty pleasure” uit het woordenboek te schrappen. Ik ga ook eens een lijstje maken op mijn blog (dank voor de inspiratie!) maar kan al zeggen dat ik elke maand wel naar de Spice Girls luister en dat ik ook liefst La Vache Qui Ruit kaasjes zo eet, hihi.

Leonie van der Laanantwoord
12/03/2023 om 14:39
– Antwoord aan: Irene

Hahaha ik ben heel benieuwd naar jouw guilty pleasures!!!

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!