Freelance tekstschrijver voor SEO teksten en blogs

Hi! Ik ben Leonie (37), een ervaren freelance tekstschrijver met een passie voor taal. Zoek je een copywriter voor SEO teksten, blogs of andere content? Met mijn jarenlange ervaring kan ik elk type content verzorgen, zowel voor offline als online publicatie. Van periodieke blogs tot nieuwsberichten en van linkbuilding teksten tot SEO content: u vraagt, ik schrijf. Mijn specialisatie ligt bij het optimaliseren van content voor zoekmachines. Geef me de gewenste zoektermen door, het onderwerp en de insteek van de tekst en ik zorg als freelance SEO tekstschrijver voor content waarmee je gegarandeerd wordt gevonden in Google.

Freelance tekstschrijver Leonie van der Laan

Als copywriter vertel ik jouw verhaal

Wil je meer bezoekers naar je website trekken? Dan schrijf ik teksten op basis van precies de juiste zoektermen. Wil je juist een mooi verhaal op papier krijgen, zoals de visie achter je merk, een mooi stukje over je werkwijze of een inspirerende over mij-pagina? Dan is de insteek heel anders. Van dit soort opdrachten word ik als freelance tekstschrijver heel erg blij, want het vertellen van jouw verhaal is een creatieve klus die om mijn verbeelding vraagt.

Maar al te vaak zie ik ‘over mij’-teksten die helemaal niet tot de kern komen. Die niet prikkelen, niet inspireren en bovenal: niet uniek zijn. Bij dit soort teksten is het direct duidelijk dat ze niet door een professionele copywriter zijn geschreven. Wil je je onderscheiden van je concurrentie? Dan kom je er niet door enkel te schrijven dat je echt de beste bent in je vak. Als tekstschrijver ga ik graag aan de slag om jouw verhaal op papier te zetten. Een verhaal dat mensen intrigeert, dat reden geeft om jou te kiezen in plaats van de concurrent en dat precies de juiste snaar raakt.

Freelance SEO tekstschrijver

Het schrijven van teksten die geoptimalsieerd zijn voor zoekmachines is één van mijn specialisaties. Als SEO tekstschrijver heb ik in de afgelopen jaren al honderden pagina’s geschreven waarmee mijn klanten beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google. Van teksten over kledingmerken tot keukenartikelen en van blogs over advocatuur tot het bestrijden van ongedierte, ik heb ervaring met de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zoek naar een freelance SEO tekstschrijver met veel ervaring? Neem dan direct contact met me op via het contactformulier op deze website of via whatsapp: 06-17320140.

OVER MIJ

Freelance tekstschrijver met een liefde voor taal

Niemand in mijn omgeving was verbaasd toen ik jaren geleden aangaf te willen starten als freelance tekstschrijver. Als kind verslond ik boeken al, en las ik alles wat los en vast zat. Ik schreef geregeld gedichtjes en was werkelijk dol op taal. Als je me vroeg wat ik later wilde worden, was het antwoord dan ook steevast: schrijfster. Wist ik veel wat een freelance copywriter was.

Gek genoeg duurde het nog 20 jaar voor ik echt startte als freelance tekstschrijver. Jarenlang werkte ik als grafisch vormgever en was ik enkel bezig met logo’s, patronen voor op stoffen, postkaarten en posters. Een deel verkocht ik onder mijn eigen merknaam in mijn webshop. Erg leuk, maar het bleef kriebelen en de droom om tekstschrijver te worden zat altijd in mijn achterhoofd. Toen ik enkele jaren geleden een vacature voor een freelance copywriter zag bij een groot contentbureau, solliciteerde ik dan ook direct. In mijn sollicitatiebrief schreef ik letterlijk: Ik heb geen ervaring als tekstschrijver, maar volgens mij ben ik hier heel goed in. Hier kan ik nog steeds hard om lachen, maar ik kon wel direct beginnen. Na het schrijven van enkele proefteksten welteverstaan.

Van freelance tekstschrijver naar projectmanager

In het eerste jaar dat ik als freelance tekstschrijver werkte, leerde ik veel. Heel veel. Ik begon met de lage kwaliteit teksten en werkte me al snel omhoog naar SEO content. Al snel werd ik ingeschakeld om teksten van andere schrijvers te controleren voordat we ze naar klanten opstuurden en kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Toen de vorige projectmanager ontslag nam, zag ik mijn kans schoon en nam ik haar functie over.

Ik werk nog steeds als freelance SEO copywriter, maar heb daarnaast op parttime basis de verantwoordelijkheid over een groot team aan tekstschrijvers. Ik corrigeer, stuur bij en geef op dagelijkse basis feedback op alle teksten die ons team schrijft. Zo sta ik garant voor de kwaliteit en leer ook zelf nog elke dag bij.

Wil je me wat beter leren kennen? Lees dan mijn blog of volg me op Instagram, waar ik geregeld van alles deel over mezelf en mijn dagelijks leven.

Copywriter of SEO tekstschrijver nodig?

Heb je geschreven content nodig die raakt? Teksten die hoog scoren in Google of inspirerende blogs over een specifiek onderwerp? Als freelance tekstschrijver denk ik met je mee en schrijf ik pakkende teksten die perfect aansluiten op eventuele bestaande content en de gewenste tone of voice. Ik ben op zeer flexibele basis beschikbaar en kan in de meeste gevallen direct voor je aan de slag.

Neem contact met me op via het contactformulier op deze website of stuur me een appje naar 06-17320140, dan overleggen we over de mogelijkheden. Goed om te weten: ik sta zowel open voor eenmalige klussen als langdurige samenwerkingen!

Ik hoor graag van je!

Leonie.

error: Content is protected !!