Herfst 2022 in plaatjes

Een saaie herfst

Niet echt slim om deze blogpost met zo’n titel te beginnen, maar ik kan niet anders dan toegeven dat mijn herfst aan de saaie kant was. Ik ben wekenlang flink verkouden geweest en kreeg daarna een oorontsteking cadeau waar ik ook flink last van heb gehad. Ik heb dus veel tijd thuis doorgebracht, wat de reden is dat ik juist op het gebied van werk erg productief ben geweest. Ik ben sinds kort als freelance tekstschrijver wat actiever dan voorheen op zoek naar klussen, wat me al een aantal erg leuke opdrachten opleverde. Heb jij SEO teksten nodig of krijg je een over-mij verhaal niet goed op papier? I’m your girl!

 

Mijn werkplek in mijn studio in Valencia

Mijn werkplek

In mijn bescheiden studiootje in Valencia mag ik niks aan de muren ophangen, waardoor ik al maanden tegen saaie, witte muren aankijk. Daar moest maar eens verandering in komen. Ik zocht een aantal afbeeldingen bij elkaar die mooi bij elkaar pasten en plakte ze met behulp van masking tape aan de achterzijde op de muur. Dat werkt toch net wat lekkerder…

 

Buiten

Ik mag dan niet helemaal fit zijn geweest deze herfst, maar mijn gewoonte om elke dag even naar buiten te gaan zit er nog steeds in. Soms is het een blokje om van 15 minuten, soms een uurtje in het park met een boek of mijn lunch. Er zijn maar weinig dingen die me zo kalmeren als buiten zijn, hoewel ik moet toegeven dat dat in Valencia niet zo moeilijk is, gezien het ook in oktober en november nog gerust 20 graden is. In december zakt de temperatuur naar een graad of 16 en in januari en februari is het echt ‘winter’, met temperaturen rond de 8-10 graden.

 

Golden milk, plantjes stekken en lievelingsboek

Mede doordat ik ziek was, probeerde ik deze herfst weer extra goed voor mezelf te zorgen. Dit vind ik vooral moeilijk als ik het erg druk heb met werk, want dan heb ik geen zin om te koken. Ik geef dan ook een vermogen uit aan Uber Eats en laat geregeld eten bezorgen. Het is gewoon te makkelijk. Iets waar ik wel een gewoonte van heb gemaakt is het maken van golden milk. Dit super gezonde drankje is een heuse boost voor je immuunsysteem en het is ook nog eens erg lekker! Ik zal hier binnenkort het recept delen…

Verder ontdekte ik dat je planten kunt vermenigvuldigen door een stekje in water te zetten (ik weet het, ik heb onder een steen geleefd) en las ik een paar boeken, waarvan ik er drie uitlicht in Lezen met Leo #2. Eén daarvan is het boek van Bente van de Wouw: Onderweg. Als je introvert bent en net als ik geneigd bent iets teveel over het leven na te denken, is het boek zeker een aanrader. Ik vond hem geweldig!

 

Nieuwe letterkaarten ontwerpen op de iPad, met ProCreate

Nieuwe alfabet kaarten!

Het heeft even geduurd, maar ineens (zo werkt dat bij mij) had ik de inspiratie om mijn alfabet kaarten nieuw leven in te blazen. De vorige collectie is al een poosje niet meer verkrijgbaar en ik wilde ze niet bij laten drukken omdat ik de lichte pasteltinten helemaal zat was. Dit nieuwe kleurenpalet zit al even in mijn hoofd en vorige week begon ik eigenlijk met tekenen. To be continued…

 

Steeds meer thuis

Hoe langer ik in Valencia ben, hoe meer ik me er thuis voel. Het is dan ook het plan op hier op termijn officieel te gaan wonen en niet langer tussen Spanje en Nederland te pendelen. Daar komt heel wat geregel bij kijken, waardoor je snapt dat ik dit het liefst zo lang mogelijk uitstel. Voor nu is het oké, met mijn gezellige studio en mini balkonnetje middenin het centrum, met uitzicht op het gemeentehuis. Met dat uitzicht ben ik nu De kracht van het NU aan het lezen, de boekrecensie volgt binnenkort! Heb jij Valencia al eens bezocht? Wat vond je ervan?

Liefs, Leonie

 

Zonsondergang in Valencia

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Blog by Lindaantwoord
26/12/2022 om 19:26

Saai is helemaal niet erg – dingen die saai zijn om over te schrijven, kunnen namelijk juist heel fijn en rustgevend zijn. Hoop dat je over alle verkoudheden en kwaaltjes heen bent en de kerstdagen gezond en in goed gezelschap hebt kunnen doorbrengen 🙂

Leonie van der Laanantwoord
27/12/2022 om 16:19
– Antwoord aan: Blog by Linda

Wat zeg je dat mooi, je hebt helemaal gelijk! En mijn kerst was heel fijn, gezellig met mijn lief en lekkere hapjes, just the way I like it.

Ireneantwoord
25/12/2022 om 17:08

Niets mis met een saaie herfst vind ik! 🙂 Balen wel dat je zo verkouden bent geweest én dan nog een oorontsteking erbij, pf.
Lijkt me super aangenaam dat het niet écht koud koud wordt in Valencia. Leuk om dan nog op je terras een boek te kunnen lezen ^^ Ben benieuwd naar je post over je boek!

Leonie van der Laanantwoord
26/12/2022 om 15:39
– Antwoord aan: Irene

Nee, stiekem vind ik het heerlijk om af en toe in mijn schulp te kruipen en weinig te ondernemen. Zeker hier in Valencia is dat geen straf, want het zonnetje is er bijna altijd 🙂

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!