20 random feitjes over mij

20 random feitjes over mijVoordat ik mijn eenvoudig leven blog vul met allerlei, laten we zeggen, persoonlijke input over de (on)zin van het leven, is het tijd voor wat random feitjes over mij. Weet je dat ik er best wel moeite mee had om dit lijstje te vullen? Dat ik al vanaf nummer zes dacht: ik weet echt niet meer, of: nee, dit is stom, dit ga ik niet zeggen. En zelfs: Wie BOEIT dit eigenlijk? Dus toen deed ik maar even alsof alleen mn moeder en beste vriendinnen dit blog gaan lezen, en zette stug door. Dus hier komen ze: 20 random, vrij nutteloze feitjes over mij. Dan weet je tenminste een beetje met wie je te maken hebt…

1. Ik ben de oudste van drie kinderen. Mijn broertje is op mijn derde verjaardag geboren en mijn zusje zit er precies tussenin.

2. Ik ben opgeleid als grafisch vormgever, maar bij toeval het schrijversvak ingerold.

3. Ik ben dol op vintage meubels en snap niet dat mensen altijd alles nieuw kopen.

4. Ik heb een jaar lang een winkel in Scandinavische woonaccessoires gehad. Bleek niet mijn ding. Moest ik me elke dag voor aankleden en vervolgens de deur uit. Vreselijk.

5. Ik werk dus nu 100% vanuit huis (als tekstschrijver), en ik kan je zeggen: ik zou het nooit meer anders willen.

6. Ik droom van een knus huisje op een groot stuk land in Spanje, met een flinke moestuin en een paar yurts waar ik familie, vrienden en andere gasten kan ontvangen.

7. Als kind verslond ik boeken, maar op de een of andere manier heb ik sinds mijn puberteit geen boek meer aangeraakt. Ik had er gewoon de rust niet meer voor. Pas sinds enkele jaren lukt het me weer om te lezen, en besef ik me dat die rust pas komt als ik aan het lezen ben, en niet noodzakelijkerwijs van tevoren al nodig is.

8. Ik heb geen telefoonabonnement en ben dus buiten de deur niet bereikbaar. Als je het mij vraagt zalig. Als je het mijn moeder en vrienden vraagt super irritant. Sorry daarvoor.

9. Ik heb denk ik ook al in geen tien jaar televisie gekeken.

10. Ik ben heel erg introvert, maar dat betekent niet dat ik verlegen ben. Dit is als je het mij vraagt een algemeen misverstand , maar daar wijd ik nog wel een keer een blogpost aan.

11. Ik ben geen zoetekauw, geef mij maar een knapperig stokbroodje, tapas en een kaasplank.

12. Ik ben dol op regen. Nouja, behalve als het drie weken lang aanhoudt.

13. Ik heb er een gruwelijke (!!) hekel aan als mensen me vertellen wat ik moet doen, of het nu gaat om kleine aankopen of belangrijkste beslissingen waar ik jarenlang de gevolgen van ga merken.

14. Planten overleven het niet lang bij mij, vraag me niet waarom. Ik gooi het op een overmaat aan liefde.

15. Ik ben redelijk verslaafd aan notitieboekjes. Ik gebruik ze als dagboekje, om ideeën in op te schrijven, voor to-do-lijstjes, voor Spaanse woorden die ik heb geleerd, etc. Ik schrijf werkelijk alles op.

16. Ik spreek vloeiend Nederlands (joh), Engels en Spaans, en redelijk wat Frans en Duits.

17. Ik heb een hele kast vol kwasten en tubetjes verf omdat ik ooit nog eens wil leren schilderen. Als ik 60 ben ofzo. Je kan het maar vast hebben liggen, toch?

18. Om vergelijkbare redenen heb ik twee jaar geleden een dure spiegelreflexcamera aangeschaft. Ik vind fotografie zo’n mooi vak, daar ging ik echt wat mee doen hoor. #not.

19. Ik heb een hekel aan kleren kopen. Ze passen mij nooit zoals het hoort, het licht in pashokjes is allerminst goed voor mn zelfvertrouwen (hi cellulitis, my old friend) en eigenlijk weet ik de laatste jaren ook helemaal niet meer wat mijn stijl is. Want ja, ik ben geen 20 meer, maar ook nog lang niet oud en versleten, dus wat draag je dan?! Ik voel een identiteitscrisis aankomen…

20. Ik vind mezelf tien keer mooier met een likje mascara, maar vind het zo’n gedoe om het eraf te halen dat ik standaard au naturel de deur uitga.

There you go, 20 compleet random feitjes over mij. Welke kun jij zelf ook aanvinken?

Liefs, Leonie.

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
18/02/2023 om 21:20

Oh ik heb deze post gemist! Ik vind mascara ook zoveel voor m’n gezicht doen en gebruik altijd kokosolie om het te verwijderen en sinds kort ook de squalane cleanser van The Ordinary. Ik zeg niet dat je die MOET gebruiken 😉 😉 maar het haalt alles super makkelijk weg, moest je toch wat vaker mascara willen gebruiken, haha.
Voor de rest best wat herkenbare dingen. Heb geen verf of een camera maar wel andere dingen zoals breinaalden en borduurspullen om dezelfde reden. Ik wil me daar ooit echt eens mee gaan bezighouden maar ja … :p

Leonie van der Laanantwoord
20/02/2023 om 10:59
– Antwoord aan: Irene

Ohh kokosolie ga ik proberen, het is lig 100% natuurlijk! En toevallig zoek ik een nieuwe cleanser, omdat ik mijn lievelings van De Tuinen in Spanje niet kan kopen, dus die ga ik ook proberen!

25/12/2022 om 11:29

Oeh, ik kan er ook best veel aanvinken! Wat fijn, ik heb je blog net “ontdekt” 🙂

Leonie van der Laanantwoord
25/12/2022 om 14:25
– Antwoord aan: E

Wat leuk om te horen! Veel leesplezier! 🙂

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!