Over mij en mijn illustraties

Hi! Ik ben Leonie, een grafisch vormgever, illustrator en tekstschrijver met een passie voor design, reizen, duurzaamheid en spiritualiteit. In 2019 startte ik mijn eigen label met kaarten, waaronder de letterkaarten en wat verjaardagskaarten. Dit was het begin van iets heel tofs, namelijk de huidige collectie kaarten en posters, en bovendien een manier om vorm te geven aan mijn creativiteit.

Liefde voor abstracte vormen

De met de hand getekende vormpjes zijn vrijwel altijd de basis voor mijn designs. Als je van dichtbij kijkt zul je zien dat vrijwel geen enkele lijn helemaal recht is. Dit komt doordat het allemaal met de hand is getekend. Ik hou van abstracte vormen en de vele composities die je ermee kunt maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg daar een gebalanceerd kleurenpalet aan toe en je hebt mijn collectie: Minimalistisch doch kleurrijk, modern maar toch heel speels.

Toen ik startte met mijn kaarten webshop was ik enorm fan van pasteltinten. Twee jaar later gebruik ik echter veel vollere, warmere kleuren. Mijn smaak is veranderd, maar ik hou ook de trends goed in de gaten. Ook teken ik nu veel illustratiever dan ik voorheen deed, met meer details en herkenbare onderwerpen. Minder abstract dus. Mijn iPad Pro heeft me veel mogelijkheden gebracht op het gebied van illustratie. Waar ik nooit zo’n held was in tekenen met de hand voel ik me op de iPad veel vrijer en experimenteer ik veel.

Kaartjes en poster met een positieve boodschap

Ik geloof echt dat geluk in de kleine dingen zit. Alles wat je aandacht geeft groeit, het gaat allemaal om je focus. Als je met een positieve mindset en in vertrouwen leeft, bereik je veel gemakkelijker je doelen. Bovendien zul je de schoonheid vinden in het alledaagse, wat tevens iets is dat ik heel belangrijk vind.

Deze visie is in feite de gedachte achter mijn ontwerpen. Ze voelen voor mij heel simplistisch en eenvoudig, maar zijn tegelijkertijd dromerig, vrolijk en bovenal heel positief. En positiviteit is iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken, niet? Met mijn designs hoop ik je te doen glimlachen, en een beetje liefde en vrolijkheid toe te voegen aan het geweldig mooie dagelijks leven.

Liefs, Leonie.