Bladiebla #4: kerst in Nederland, dagje Den Bosch en bijna brand.

kerst met familie

 

Kerst met familie

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als er in onze familie kerst wordt gevierd, gaat dat gepaard met de meest bijzondere culinaire hoogstandjes. In dit geval was de klapper van de avond de prachtige taart die mijn moeder had gebakken (er zat zelfs een laagje goud poeder overheen!), en bij gebrek aan foto’s van de rest van het diner wilde ik ook even de meest originele brownie-styling ooit delen, die mijn schoonzusje verzorgde. Wat kan ik er verder van zeggen? Ik wist niet dat ik op een dag zóveel kon eten.

 

dagje Den Bosch

 

De kerststal in de Sint Janskerk in Den Bosch

Den Bosch is misschien wel mijn meest favoriete stad van Nederland, ik schreef er hier ook al over. Ik bracht er een dagje door met een goede vriendin (die ook Leonie heet) en natuurlijk moesten we even de Sint Janskerk in om de enorme kerststal te bewonderen. Ik had het nog nooit gezien, maar volgens Leonie (die andere dus, haha) was hij groter en indrukwekkender dan ooit. Zeker een aanrader voor als je volgend jaar rond kerst in Den Bosch bent dus!

 

De kerststal in de Sint Janskerk in Den Bosch

 

Terug in Valencia en bijna brand

Na een heerlijke tijd met vrienden en familie was het tijd om weer richting Valencia te gaan, waar ik het blijkbaar nodig vond om bijna het hele huis in brand te steken. Ik was een kaars aan het branden en was nog geen vijf minuten in de kamer ernaast. Toen ik terugkwam was een kartonnetje waar ik wat bloemen op had geschilderd van de muur gevallen en beetje bij beetje, volledig opgebrand. Toen ik terugkwam trof ik het zo aan, dus het was uit zichzelf gedoofd, maar mijn nieuwe IKEA kastje heeft een flinke schroeiplek en mijn angst voor brand is juist weer ‘aangewakkerd’. (Mag je lachen om je eigen woordspelingen?)

 

Terug in Valencia

Het leed dat spijkerbroeken kopen heet

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het een ware hel om spijkerbroeken te kopen. Normaal gesproken zweer ik bij mom jeans, maar laatst had ik mijn zinnen gezet op een model dat juist wijd uitloopt aan de onderkant. Minstens 25 spijkerbroeken had ik gepast en geen enkele zat goed. Te strak rondom de bovenbenen, te laag (sinds wanneer mag de bilnaad weer gezien worden?!), te weinig stretch, een gapend gat bij mijn onderrug of juist te strak rond de heupen. Mijn humeur had echt een dieptepunt bereikt. (Het verschrikkelijke licht in de pashokjes hielp ook niet echt.)

Tot ik na ontelbaar veel verwoede pogingen in de Zara ineens deze aan had. De knoop ging maar net dicht en ik had ineens een bescheiden muffin top, maar ik weet donders goed dat jeans heel erg uitlopen en altijd een maat groter worden tijdens het dragen. Toen ik de winkel uitliep spotte ik exact hetzelfde model in het donkergrijs. Ik dacht: inpakken en wegwezen, want nu ben ik gelijk voor de komende drie jaar klaar. Spijkerbroeken kopen, wat een hel.

 

Nieuwe sokken en jeans

 

2024

Hoe leuk kerst ook was, 2024 begon voor mij eigenlijk niet zo heel fijn (lees hier meer). Des te leuker dus, dat een vriendin als verrassing met deze sokken kwam aanzetten. Er staat: No me fucking importa (I don’t fucking care). Je begrijpt dat die de komende tijd niet meer uitgaan…

Liefs, Leonie

 

 

8 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Aukjeantwoord
21/01/2024 om 15:45

Pfff, spijkerbroeken kopen, ik vind het echt verschrikkelijk. Ik heb het juiste model ook nog niet gevonden. Ik heb er laatst eentje online gekocht en die ligt klaar om te passen. Omdat ik denk dat het toch weer niets zal zijn, ligt ie nog steeds klaar.
Net ook nog even je andere blog terug gelezen. Hopelijk kun je alles even laten bezinken. Ik duik ook altijd overal in, was ook ooit begonnen aan The Artist Way, maar vond het zo’n gedoe om iedere dag te beginnen met zoveel schrijven. Het boek ligt dus al een hele tijd ongebruikt in de kast.

Leonieantwoord
22/01/2024 om 10:43
– Antwoord aan: Aukje

Hi Aukje, ja dat herken ik wel een beetje, dat gedoe van het moeten schrijven. Ik doe het ook niet meer elke dag, maar wel vaak. Zo gauw het een gewoonte werd miste ik het als ik het niet gedaan had. Haha, spijkerbroeken online kopen doe ik al heel lang niet meer. Dat resulteerde steevast in een teleurstelling, want bij mij zit dat nooit zoals bij het model 😛

Simoneantwoord
20/01/2024 om 08:22

Ik heb altijd enorme strech jeans. Anders doet het zeer aan mijn knieën. Dus daarin ben ik ook wel een moeilijke, maar gelukkig zijn die er ook veel.

Leonieantwoord
20/01/2024 om 12:03
– Antwoord aan: Simone

Stretch jeans zijn inderdaad altijd fijn, maar dat vind ik persoonlijk nooit zo mooi bij wat wijdere modellen 🙂

Luusantwoord
19/01/2024 om 20:43

Wahhh ja I feel you wat spijkerbroeken betreft! Ook echt een H E K E L aan ; ) De broeken die ik heb, draag ik ook echt tot ze uit elkaar vallen. Want dat zijn de weinige exemplaren die door mijn ‘goed zit’ keuring zijn gekomen en die echt te kostbaar zijn om ooit weg te doen. Niet omdat ze duur waren, maar omdat ik het passen ook zo verschrikkelijk vind, haha.
Wat een supermooie taart en leuke brownie, ja!

Leonieantwoord
19/01/2024 om 20:55
– Antwoord aan: Luus

Jaaa ik heb ook meerdere jeans die al jaaaaaren meegaan, waar nu langzaam gaten in komen (altijd aan de binnenkant van mijn dijen, verdomd). Dus soms ontkom ik er niet aan en heb ik nieuwe nodig 🙁

Ireneantwoord
19/01/2024 om 19:49

Ugh ja, jeansbroeken kopen. Jeans is mijn standaard uniform, maar ik vind het ook lastig een fijn zittend paar te vinden. Ik ben wel fan van de Pierce boyfriend jeans van Carhartt en gek genoeg vind ik bij de H&M ook wel vaak mijn ding. Alleen zijn die maten daar zo raar en wisselend (de ene keer pas ik in een 38 en de andere keer heb ik een 42 nodig) dat ik me er online niet meer aan waag. Toffe botjes ook op de onderste foto’s 🙂

Leonieantwoord
19/01/2024 om 20:54
– Antwoord aan: Irene

Ik heb ook veel van H&M, maar de maatvoering is daar idd heel raar! Haha ik moest even lachen om het woord ‘botjes’. Zijn dat laarzen? 😛 Hoe dan ook, dank!

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!