Winter ’22-’23 in plaatjes

Deze winter was zo heerlijk! Hoewel de winter voor mij altijd een wat tragere periode is (daar schreef ik in deze blogpost al over), was het dit jaar ondanks dat slome gevoel toch een winter vol leuks. Wat voor leuks precies? Dat laat ik je zien!

 

Den Bosch

Den Bosch

Ik geloof dat ik Den Bosch zo ongeveer de allerleukste stad van Nederland vind, dus ik ben er (als ik in het land ben) regelmatig te vinden. Ik sprint dan doorgaans eerst naar de Sissy Boy, waar ik nooit met lege handen naar buiten loop. En elke keer als ik er ben vergaap ik me weer aan de prachtige en goed bewaarde kluis. Wist je al dat de Sissy Boy in een voormalig bankgebouw gevestigd was? Zo niet, dan is de winkel zeker een bezoekje waard! Voor de lunch aten we veel te lekkere broodjes bij Vlaams Broodhuys, waar ik me overigens een ongeluk schrok van de Nederlandse prijzen. Daar kunnen we in Spanje toch zeker uitgebreid van uit eten.

 

Uit eten

Uit eten in Spanje

Toen ik door mijn foto’s van afgelopen winter scrollde, werd me duidelijk dat mijn leven eigenlijk alleen maar om eten draait. Wat kan ik zeggen, het is gewoon super goedkoop hier! Alles op de rechterfoto samen kostte (inclusief twee biertjes, een wijntje en een kop thee) zo’n € 25. Vraag me niet waarom het me niet lukt om af te vallen, want er is in twee maanden tijd slechts één kilo af van de zes die ik er kwijt wil, en dat is op zijn minst treurig te noemen… Maargoed, ik heb in ieder geval genoten.

 

De zee

Het maakt eigenlijk niet uit welk seizoen het is, ik ben altijd graag aan zee te vinden. In dit geval om even uit te waaien, maar ook gerust met een picknickkleedje, een boek, of leuk gezelschap natuurlijk. Valencia staat bekend om zijn hoge golven en het is dan ook de thuisbasis van veel windsurfers. Zeker op dagen dat er veel wind staat, is de zee een indrukwekkend schouwspel waar ik uren naar kan kijken…

 

Elegant ouder worden

Het liefst word ik helemaal niet ouder he, nouja, fysiek dan. Qua rimpels enzo. Maar toen een vriendin laatst stomverbaasd aan mij vroeg: ‘Gebruik je geen toner??!! En zelfs geen serum?!’ besefte ik me dat ik eigenlijk helemaal NIETS weet van huidverzorging en eigenlijk maar wat doe. (Ja, ik moest googlen wat een toner was en waar je dat dan voor gebruikt, en ook zo’n serum vond ik altijd een beetje onzin.) Ik smeer toch gewoon crème in de ochtend en avond en maak mijn gezicht goed schoon? Dat is toch genoeg?! Achteraf een beetje naïef misschien, zeker nu ik toch echt de eerste rimpeltjes begin te ontdekken. En dus ben ik in de wereld van huidverzorging en anti aging gedoken en ben diverse merken aan het proberen (tips zijn welkom). De verse producten van Ringana bijvoorbeeld, die ik via The Slow Mundane bestelde, maar ook Eco by Sonia, LUSH en nog wat andere losse producten. Geen idee nog of het werkt, ik moet er nog mee beginnen, maar ben wel heel benieuwd wat een uitgebreidere beautyroutine voor mijn huid doet… Eens zien of ik over een paar maanden nog steeds zo sceptisch ben.

Ohja, en ik kocht voor het eerst sinds 15 jaar een stel hakken. Hoge hakken zelfs. De vriend is zeer positief, mijn voeten nog wat minder.

 

Las Fallas 2023

Las Fallas 2023

Elk jaar in maart vindt in Valencia het grootste straatfestival van Europa plaats, namelijk Las Fallas (spreek uit: fajas). Drie weken lang is er geregeld vuurwerk, staan er overal food trucks, is er de ene na de andere optocht waarin iedereen in prachtige (!!) Valenciaanse klederdracht loopt, en als klappen op de vuurpijl worden de laatste vijf dagen alle Fallas (poppen) tentoongesteld. Daar hebben mensen het hele jaar lang aan gewerkt en het hele feest draait eigenlijk om deze poppen, die op de laatste avond van Las Fallas allemaal worden verbrand. Wait, what? Jep. De fik gaat erin. Mega zonde natuurlijk, maar wel heel erg indrukwekkend allemaal, zelfs nu ik het al meerdere malen heb meegemaakt.

 

Winter

Winter

Ik heb absoluut geen hekel aan de winter, maar het zal ook nooit mijn favoriete seizoen zijn, zelfs in Spanje niet. De zon laat zich minder zien, het regent vaak en het leven is gewoon een stuk saaier. Spanjaarden zijn echte die-hards en ze zitten gewoon met hun dikke winterjas aan op het terras (het leven speelt zich hier echt het hele jaar door buiten af), maar ik zit in de winter persoonlijk liever binnen, zelfs hier. Gelukkig maakt de aanblik van palmbomen op elke hoek van de straat heel wat goed, en het feit dat de lente hier al lang begonnen is natuurlijk…

Liefs, Leonie

5 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
23/03/2023 om 14:47

Ik weet dan wel weer wat toner en serum zijn maar ik ben echt helemaal niet consequent. Ik probeer wel elke dag mijn gezicht te wassen en mijn moisturizer te smeren maar dat is echt al veel, haha. En nochtans vind ik het eigenlijk wel leuk om mee bezig te zijn.
Fijn dat de lente er is ^^ En ik ga ook altijd graag naar zee. Charmant in elk seizoen vind ik!

Blog by Lindaantwoord
23/03/2023 om 08:31

Leuk zo’n terugblik op de winter! En – goed nieuws – dat betekent ook meteen dat het lente is en het langzaam warmer en zonniger wordt 😀

Leonie van der Laanantwoord
23/03/2023 om 11:53
– Antwoord aan: Blog by Linda

Jaaaa can’t wait!

Shirleyantwoord
23/03/2023 om 05:42

Sinds ik bij een tijdschrift over beauty en gezondheid werkte, gebruik ik braaf elke dag een antizonnenbrandcrème op mijn gezicht en heb ik ook andere huidverzorging ontdekt. Nu maar hopen dat het een positief effect heeft.

Leonie van der Laanantwoord
23/03/2023 om 11:53
– Antwoord aan: Shirley

Ohh ja een goede SPF is ook onmisbaar, dat is iets wat ik altijd al heb gesmeerd. Ik gebruik een dagcrème met SPF 20 en smeer als ik echt in de zon ga zitten braaf SPF 50!

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!