Bladiebla #6: weer thuis, nieuwe spiegel en Marrakesh souvenirs

 

Na een reis van drie weken naar Madrid, Granada, Málaga en Marrakesh, ben ik eindelijk weer thuis. Het is waar wat ze zeggen: there’s no place like home. In mijn geval althans. Er is een goede reden dat ik voor Valencia heb gekozen, namelijk dat het werkelijk een zalige stad is, met een minstens net zo zalig klimaat. Het is onvoorstelbaar hoe snel ik een nieuw leven heb kunnen opbouwen in een onbekende stad, waar ik helemaal in mijn eentje naartoe ging. Ik miste tijdens deze drie weken mijn vriendinnen, het park, mijn balkonnetje op vijf hoog middenin het centrum en alle eettentjes waar ik geregeld op het terras plof. Ik miste alles. En dat terwijl ik een paar weken geleden even in paniek was en niet eens wist of ik hier wel wilde blijven… (Daar lees je hier meer over…)

 

 

In deze post kon je lezen dat mijn spiegel aan diggelen was gevallen. Niet dat ik daar wakker van lag, want het was niet bepaald de mooiste. Het was zo’n typische standaard spiegel die hoorde bij het (net zo standaard) meubilair van mijn studiootje, die eigenlijk aan de muur hoorde te hangen, maar gewoon op de grond stond omdat er niet geboord mag worden. Je snapt dat toen hij (volledig buiten mijn schuld om overigens) omviel, ik besloot dat ik net zo goed een trendy exemplaar kon kopen, dat ik mee kan nemen als ik ooit verhuis. Dan houden ze die standaard spiegel maar lekker in van mijn borg…

De spiegel bestelde ik bij Wabi Home. Ik koos voor dit model omdat hij pootjes heeft, waardoor het juist de bedoeling is dat hij op de grond staat. Het bamboe geeft het kleine halletje een hele warme, gezellige uitstraling, en ik vind de ronde vorm aan de bovenkant echt prachtig!

Lezen en Spaans leren

Een van die dingen waarvan ik altijd zeg dat ik ze vaker wil doen, is lezen. Ik kon als kind dagenlang lezen, me helemaal onderdompelen in boeken en fantasiewerelden, maar daar is nu weinig van over. Op de een of andere manier vind ik er gewoon de rust niet voor. En dat terwijl ik er heus genoeg tijd voor heb. Dus stapte ik weer eens naar de boekhandel en ging ik voor een Spaans boek, dat op het eerste oog gemakkelijk wegleest. Zo kan ik mooi een hobby oppakken, terwijl ik tegelijkertijd mijn Spaans verdiep. Ik spreek eigenlijk al redelijk vloeiend Spaans, maar merk dat zodra ik voornamelijk met Engelssprekende vrienden omga, het heel snel verwatert. En dat vind ik zonde, dus probeer ik zo nu en dan mezelf te dwingen daar iets aan te doen.

 

 

Direct na thuiskomst pakte ik een oude gewoonte weer op, namelijk elke dag een uur wandelen. Soms door het park, soms door de stad, soms door een van de buitenwijken die ik eigenlijk nog niet ken, puur om het gevoel te hebben iets nieuws te ontdekken. Op hele drukke werkdagen ga ik ’s middags, en op dagen dat ik weet dat ik niet super veel te doen heb, loop ik rond 08.00 de deur uit. Hoodie aan, petje op en gaan… Love it.

 

Souvenirs uit Marrakesh

Souvenirs uit Marrakesh

En dan over op het favoriete deel van deze blogpost, namelijk mijn souvenirs uit Marrakesh! Het eerste wat ik kocht was de tas, gemaakt van een wollen deken. Niet dat ik een tas nodig had, maar dat was de enige manier om al die andere souvenirs mee te kunnen nemen in het vliegtuig. Ik betaalde er omgerekend €23 voor. Hij is helemaal gevoerd en heeft zelfs een binnenvakje met rits! De volgende dag kocht ik de kleine spiegeltjes en het palmboom hangertje, en betaalde €18 voor alledrie samen. Dit vond ik eigenlijk teveel, maar na eindeloos afdingen bij diverse winkeltjes had ik er geen zin meer in. Ik wilde ze gewoon hebben. Punt.

In deze post over Marrakesh lees je meer over dat afdingen, en waarom ik het zo verschrikkelijk vind. De grote fruitschaal kocht ik samen met de twee espressokopjes (ik drink niet eens koffie!) voor €30, het bruine mokje was €4, de schoenen €25, voor het zeeppompje en bakje voor watjes betaalde ik samen €18 en de twee opbergmandjes waren samen met de drie pannenonderzetters €37. Dit was overduidelijk de beste deal van de hele week.

Hoe dan ook zal ik heus nog steeds teveel hebben betaald, maar het maakt me allemaal niks uit. Ik ben super blij met alle items, die me er bovendien aan herinneren dat ik veel meer kan (en durf!) dan ik had gedacht…

Liefs, Leonie

Verder lezen? Lees dan Bladiebla #7 of begin bij Bladiebla #1 om ze allemaal te lezen.

11 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Luusantwoord
05/03/2024 om 16:33

Wauwww die kleurencombi van het rood/paars met fel blauw potje is echt fantastisch! Mooie vondsten en ook leuke herinneringen zo 🙂

Leonieantwoord
05/03/2024 om 21:44
– Antwoord aan: Luus

Jaaa geweldig is die he! Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Over de andere trouwens ook niet 😛

Angélicaantwoord
05/03/2024 om 07:57

Heerlijk die Marokkaanse spulletjes, zo kleurrijk ook! Wat een mooie kopjes ook 🙂
Enne ik ging laatst afdingen in New York voor zo’n trui en toen die man meteen ‘okee!’ zei dacht ik wel even, shit.. had ik niet nog lager moeten gaan haha. Maar zoals Irene ook al zegt: als jij het die prijs waard vind.. dan is het okee toch?
Fijn dat je je plekje thuis toch gemist heb 🙂 Soms heb je daar even een avontuur voor nodig.

Leonieantwoord
05/03/2024 om 09:25
– Antwoord aan: Angélica

Ja dat denk ik ook, het voelt voor mij niet alsof ik teveel heb betaalt 🙂 En het is inderdaad weer super fijn om thuis te zijn, hoewel ik stiekem nog droom van een wereldreis. Kom allemaal ooit…

Heidiantwoord
03/03/2024 om 14:56

Wat prachtig die paarse bloemetjes.
En vooral leuke spulletjes.

Simoneantwoord
03/03/2024 om 08:01

Wat een mooie items heb je in Marrakech gescoord! Ik vind vooral de onderzetters en de tas heel erg leuk!

Leonieantwoord
03/03/2024 om 11:50
– Antwoord aan: Simone

Dankjewel Simone! 🙂

Karlijnantwoord
01/03/2024 om 19:44

Ik ben echt verliefd op die gestreepte kopjes! Maar die mandjes en de schoenen en de hangers (dus eigenlijk gewoon de rest) zijn ook heel mooi. Echt, goede vangst voor thuis. Afdingen lijkt mij dus ook echt de hel, ik snap helemaal wat je er zo erg aan vindt.
Fijn dat je je wandelroutine weer hebt gevonden, net als het lezen. Zo fijn is dat. X

Leonieantwoord
02/03/2024 om 19:12
– Antwoord aan: Karlijn

Ja he, ben er ook super blij mee! En hoe leuk het is ook om op vakantie te zijn, er gaat ook niets boven een fijne routine…

Ireneantwoord
01/03/2024 om 11:50

Goh ja, teveel betaald, ik weet het niet. Als jij iets een bepaald bedrag waard vindt, is het niet teveel vind ik. Ik vind je souvenirs wel allemaal super mooi! Ben benieuwd om de schoenen eens aan te zien in een outfit 🙂 En die tas, wow! Ik heb laatst ook gekeken naar zo’n wanddecoratie met een spiegeltje (beetje gelijkaardig aan het hartje dat je kocht) en dat was al 18 euro voor 1 stuk.

Leonieantwoord
01/03/2024 om 13:12
– Antwoord aan: Irene

Hoi! Ja in vergelijking met de prijzen hier zal het natuurlijk wel goedkoper zijn. Die opbergmandjes zijn zeker 40 euro per stuk, haha! Ik heb ook een aantal dingen laten liggen, waar ik het niet over eens werd met de verkoper. Ook dikke prima 🙂

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!