Bladiebla #1: Kettinkjes, de kringloop en minder vlees eten

Omdat ik werkelijk de kracht niet zou hebben om op vaste basis weekoverzichten bij te houden, dacht ik: ik ga het anders doen! Vanaf nu dus af en toe een lekker blogje in de categorie #bladiebla, waarin je een inkijkje krijgt in mijn leven en mijn hoofd. Niet dat ik ooit echt iets spannends doe…

 

De start van mijn sieradenlabel

Het was ergens in juni dat ik besloot om een sieradenlabel te starten, waarna ik enthousiast aan de slag ging met ontwerpen. Ik bestelde vrij impulsief een grote berg kralen, rijgmateriaal en sluitinkjes bij allerlei verschillende leveranciers en ging vol goede moed aan de slag. En toen kwam de zomer. Het werd warm, heel warm, en ik was op de meeste dagen al lang blij dat ik mijn betaalde werkzaamheden gedaan kreeg. De kettinkjes lagen op een hoop in de hoek van mijn bureau en wachtten geduldig op de volgende golf van inspiratie. Die kwam heus, maar het blijkt dat materialen inkopen in China meer gedoe met zich meebrengt dan ik dacht.

Wekenlang probeerde ik met de Spaanse douane te communiceren om een pakket vrij te laten geven. Niemand wist uit te leggen hoe en aan wie ik de inklaringskosten moest betalen en welke formulieren ik moest invullen. Een ander pakket kwam niet eens aan. De track and trace liet zien dat het al lang bezorgd was, maar niet bij mij. Het ID-nummer van de persoon die het in ontvangst had genomen kende ik niet, dus ik wacht nog steeds op een terugbetaling. Je zou kunnen zeggen dat het niet echt mee zat…

Ik bleef mezelf voorhouden dat ik kon starten met de verkoop van de kettinkjes die ik al had, als ik in ieder geval de verpakkingen binnen had. Dus ik bleef maar mailen naar de producent, die in verband met vakantie enkele weken niet bereikbaar was. En toen gaf ik het op. Of in ieder geval tijdelijk. Het ging hem gewoon niet worden deze zomer.

 

Minder vlees eten: helemaal geen ramp!

Wat deed ik dan wel deze zomer?

Het kopje hierboven impliceert dat ik van alles heb gedaan deze zomer, maar dat valt eigenlijk wel mee. Ik werkte voor de verandering een stuk minder uren, bracht veel tijd door in de keuken en lag voor een groot deel van de tijd op het strand of plat op bed met de ventilator op de hoogste stand. Wat kan ik zeggen? Juli en augustus zijn in Valencia alleen leuk als je airconditioning hebt.

En wat doe je als je het letterlijk te warm is om ook maar iets te doen? Dan ga je (althans in mijn geval) series, films en documentaires kijken. Ik keek alle afleveringen van Sex and the City opnieuw, begon met Pretty Little Liars, ging op zoek naar nieuwe YouTube kanalen met gezonde recepten en belandde zoals altijd weer in de vegetarische hoek. Ik weet niet wat het is, maar ik ben gewoon nooit een fan van vlees geweest en ben heel gevoelig voor verhalen of beelden van hoe het eraan toegaat in de vee-industrie. Om te janken, echt.

Dus sloeg ik weer een lading kikkererwten, bonen, linzen en vega burgers in en voel ik me nu weer een beter mens.

 

Kringloopgeluk

Tweedehands goed

Ik Nederland ging ik altijd al graag naar de kringloop en liep ik daar geregeld tegen heuse pareltjes aan. Hier in Valencia is dat zelfs nóg makkelijker! het stikt hier van de vintage winkels (die overigens niet zo goedkoop zijn als de kringloop, maar ook niet zo duur als in Nederland), maar ik ontdekte laatst wel een liefdadigheidswinkel hier om de hoek. Zo’n winkel waar mensen hun oude of ongebruikte kleding naartoe brengen, waar je het voor een paar euro kunt kopen. Nou, en dan ben ik er natuurlijk als de kippen bij!

Ik kocht deze waanzinnige lange rok met bloemen (en zakken!!) en een oversized blauwe blouse, die ik geloof ik ook had gekocht als hij van de Mango was. Je snapt wat ik bedoel. Ga jij vaak naar de kringloop, of koop je liever alles nieuw?

***

Tot zover de eerste #bladiebla,  Ik hoop dat de verwachtingen niet al te hoog gespannen waren, dat u ervan genoten heeft en ik zie u graag terug bij de volgende. Ciao!

Liefs, Leonie.

8 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

hemelsgroenantwoord
26/11/2023 om 10:44

Wat ziet dat borrelbordje er goed uit! Mmmm…
Moet zeggen dat tweedehands kleding kopen (nog?) niet zo in mijn systeem zit. Ik ben zeker fan van de kringloop, maar voor kleding ben ik nog niet helemaal overtuigd. Ooit 2 bloesjes gehad en daar bleef toch een beetje een kelderlucht in hangen, hoe vaak ik ze ook waste. Denk dat ik toen ben afgeknapt. Tijd voor een heroverweging, want dit was al heel lang geleden.

Leonieantwoord
26/11/2023 om 11:58
– Antwoord aan: hemelsgroen

Oeh, ja ik ruik kleding altijd voordat ik het koop, want het moet wel fris zijn inderdaad! Ik heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat het zelfs na het wassen raar bleef ruiken, denk dat je gewoon pech hebt gehad 😉

Ireneantwoord
02/10/2023 om 11:35

Jaa zo blij dat ik weer iets van je kan lezen! Die rok is echt prachtig! Ik weet niet of ik ‘m veel zou dragen, maar ik zou hem ook kopen, haha. Ik kan een goeie bloemenprint nooit weerstaan. Ik koop bijna al mijn kleding tweedehands, zowel via Vinted of Sellpy als in de kringloop. Maar ik heb het wel een beetje gehad met online kopen nu.

Leonieantwoord
03/10/2023 om 12:12
– Antwoord aan: Irene

Haha, ja het was een beetje stil hier… sorry! Ik koop juist bijna nooit iets online, ik wil het altijd kunnen passen, want anders heb je zo’n gedoe met terugsturen of opnieuw verkopen en daar heb ik echt een hekel aan 😛

Angélicaantwoord
01/10/2023 om 10:14

Heerlijke rok! Toen ik vorig jaar in Valencia was ben ik ook al die vintage winkels afgegaan, zo leuk! Ik heb er een jasje aan overgehouden die ik veel draag 🙂
Ik hoop dat de temperaturen daar nu wat beter te doen zijn!

Leonieantwoord
01/10/2023 om 15:00
– Antwoord aan: Angélica

Ohh wat leuk! Ja vintage winkels genoeg hier, het zijn er zelfs nog zoveel meer dan vorig jaar. Soms vraag ik me af waar ze al die kleding vandaan halen, haha! En gelukkig zijn de temperaturen hier inmiddels weer wat meer te doen en ben ik weer wat actiever. Boven de 30 graden ben ik gewoon niet zoveel waard. (vraag me niet waarom ik zo nodig in Spanje wilde wonen…)

Simoneantwoord
30/09/2023 om 09:15

Ik koop ook wel eens tweedehands kleding. Super leuk juist! Ik wacht nu nog op twee truien via Vinted. Maar ik slaag ook wel eens leuk in kringloopwinkels of tweedehandskledingwinkels.

Leonieantwoord
01/10/2023 om 14:58
– Antwoord aan: Simone

Ik moet ook echt Vinted eens installeren. Volgens mij ben ik de enige die daar nog nooit iets op gekocht of verkocht heeft… Eens kijken of het in Spanje ook zo populair is…

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!