Vijf dingen waar ik bijna nooit geld aan uitgeef

Waarom ik vrijwel nooit geld uitgeef aan bloemen.

 

Eerder schreef ik een blogpost over de vijf dingen waar ik met liefde mijn geld aan spendeer. Vandaag is het tijd voor het tegenovergestelde, want ik vertel je juist aan welke dingen ik amper tot geen geld uitgeef. Afgezien van de laatste, is dit lijstje al jaren hetzelfde. Herken je je erin of juist helemaal niet? Laat het me gerust weten, want ik ben heel benieuwd!

Televisie-abonnement

Kan ik heel kort over zijn. Heb ik namelijk niet. Ik kijk echt nooit tv en daar mis ik helemaal niets aan.

Een dure telefoon

Ik kan er echt met de pet niet bij dat er mensen zijn die altijd het nieuwste model telefoon moeten hebben en daar een godsvermogen aan uitgeven. Ik loop dus standaard meerdere modellen iPhone achter, want ik merk echt het verschil niet. En als ik het al zou merken, is het me het prijsverschil gewoon niet waard.

Make-up

In de pubertijd vond ik make-up mega interessant en werd ik echt gelukkig van zo’n doosje met allemaal verschillende kleuren oogschaduw of de perfecte conceiler. Nu is nagellak eigenlijk het enige waar ik nog geld aan spendeer. Ik heb welgeteld één kleur oogschaduw (middenbruin met ietwat een glittertje), gebruik al jaren dezelfde mascara, die conceiler heb ik niet meer nodig (mijn jeugdpuistjes laten me eindelijk met rust) en ik gruwel werkelijk van foundation. Lekker puur natuur dus. Just the way I like it.

Bloemen

Geloof me, ik snap het helemaal dat veel mensen blij worden van een mooie bos bloemen in huis. En toch koop ik vrijwel nooit bloemen voor mezelf. Ze zijn namelijk niet goedkoop, en ik als ik zo’n bos heb gekocht kan ik er bijna niet van genieten. Want zie ik daar nu al een bloemblaadje los zitten? Hoe lang zouden ze nog staan? Moet ik nou extra voeding erbij doen of niet? En als ze aan het verwelken zijn, wanneer is dan het moment dat ik die hele bos moet weggooien? Heb ik daar op dat moment wel zin in, of staan ze nog drie dagen treurig te zijn omdat ik het zóóó druk heb? (Rolt met haar ogen…) Alleen het feit al dat ze geld kosten, terwijl ze met een beetje pech een paar dagen later al in de prullenbak liggen kan ik maar moeilijk verkroppen. Dan geef ik mijn geld liever uit aan etentjes, kleding, boeken en zelfs nagellak. Daar heb ik tenminste echt plezier van! (PS: ik maak uiteraard met liefde een uitzondering voor een mooi bosje droogbloemen!)

De kapper

Haha, die zag je niet aankomen he! Ik knip dus al zo’n twee jaar gewoon mijn eigen haar. Nu moet ik toegeven dat het vrij rechttoe rechtaan is en dat er weinig bijzonders aan hoeft te gebeuren, maar toch. Voor iets wat ik met twee spiegels en een scherpe schaar in een half uurtje zelf kan doen (ik word steeds sneller!) ga ik geen €25 uitgeven. Want even eerlijk, een kappersbezoek is tegenwoordig echt zwaar overpriced!

Over het algemeen leid ik een redelijk simpel leven, hoewel ik wel een zwak heb voor mooie woondecoratie en kleding met een creatief randje. Daar geef ik dan ook met liefde wat meer aan uit, maar wel met mate. Waar geef jij nou echt amper geld aan uit?

Liefs, Leonie

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Simoneantwoord
20/08/2023 om 18:45

Ik geef ook bijna geen geld uit aan make-up. Ik draag doorgaans eigenlijk alleen mascara. Als ik een keertje wil uitpakken, heb ik 2 matte lipstiften en wat oogschaduwpotloden liggen die al jaren meegaan. Dus je kunt je voorstellen dat ik dat niet vaak pak 😛
Naar de kapper ga ik overigens wel, maar das maar 2x per jaar. Dus dat zijn de kosten ook niet. Verder kan ik er eigenlijk even niet op komen. Ik zal het vast niet missen, haha!

Leonieantwoord
21/08/2023 om 18:38
– Antwoord aan: Simone

Ik ben dus precies hetzelfde, af en toe een oogpotloodje, likje mascara en that’s it. Hoewel ik wel steeds vaker lippenstift draag, maar ook die gaat al super lang mee, dus heel vaak zal het niet zijn… 😛

Ireneantwoord
20/08/2023 om 18:24

Ik ben dus iemand die graag elke week een bosje bloemen in huis haalt, maar ik kan daar ook moeilijk geld aan geven en ze blijven hier standaard ook iets te lang staan. Maar ik krijg ze wel graag 😀 Ik kreeg een week of 3 terug van het lief een klein bosje gerbera’s en die hebben 2,5 week erg mooi gestaan! Dat is wel eerder de uitzondering :p En aan make-up kan ik nu ook geen geld meer geven. Net als jij had ik zo’n periode dat ik echt intens gelukkig werd van een mooi oogschaduwpalette maar ik gebruikte dat amper. Die urge om zoiets te kopen heb ik nu wel overwonnen, haha. En tegenwoordig gebruik ik ook zelden meer mascara. Ik vind het ’s avonds teveel gedoe om eraf te halen (valt uiteindelijk best mee, maar toch).
Het lief knipt soms mijn haar en ik dat van hem, maar aan de kapper – of meer specifiek: mijn kapper – geef ik wel graag geld. Nog nooit niet tevreden bij geweest en ik vind hem zo sympathiek en zijn hoofdmassages zalig dat ik daar met plezier mijn geld aan geef. Ik ga ook niet super vaak dus het kan wel.
Ik kan dan weer geen geld uitgeven aan duur uiteten gaan omdat ik mezelf erg moeilijk vind qua eten en ik al stress krijg bij het idee aan al die speciale gerechten. En reizen tegenwoordig ook, maar ik vermoed dat dat nog wel gaat veranderen als ons huis wat minder geld opslokt 🙂

Leonieantwoord
20/08/2023 om 18:27
– Antwoord aan: Irene

Haha, als alle bloemen 2,5 week zouden staan dan zou ik ze ook vaker kopen 😛 Heel goed dat je jezelf zo’n fijn kappersbezoek gunt, zeker als daar een massage bij inbegrepen zit, zalig! En wat uit eten betreft, ik ben juist dol op gerechten uitproberen! (dat was vroeger wel anders, dus misschien een kwestie van loslaten…)

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!