Vijf zaken waar ik met liefde mijn geld aan uitgeef

Zaken waar ik graag geld aan uitgeef - een blog over mijn financiën

Ik ben nooit iemand geweest die gemakkelijk geld uitgeeft. De meeste aankopen vind ik gewoon niet zo nodig en bovendien hecht ik veel waarde aan een goedgevulde spaarrekening. Er zijn echter een paar dingen waar ik met liefde geld aan spendeer, simpelweg omdat ze het waard zijn voor mij. Dingen die het leven gewoon een beetje leuker, lekkerder en mooier maken. Heel benieuwd of jij je hierin herkent…

Boodschappen

Iedereen die dit leest denkt nu ‘Hoezo geef je graag geld uit aan boodschappen?!’. Nou, dat zal ik je vertellen. Ik vind eten gewoon heel, heel erg leuk (het is een wonder dat ik geen 100 kilo weeg) en lekker eten maakt echt een verschil in mijn humeur. Ik ben dan ook dol op koken en gebruik als het even kan de beste ingrediënten, het liefst zo vers mogelijk en geregeld biologisch. Ik ben dan ook vaak op de markt te vinden, waarna ik thuiskom met een tas vol papieren zakken met vers fruit, groenten, noten, zaden, kaas, noem het maar op. Geweldig vind ik dat. Ik weet dat veel mensen genoodzaakt zijn om op de kleintjes te letten, maar ik heb verder extreem lage vaste lasten, dus als ik ergens ongegeneerd mijn geld aan uit kan geven, dan is het wel aan boodschappen.

Ontbijten met luxe truffelkaas op knapperig, versgebakken brood van de bakker? Mijn ochtend kan niet meer stuk. Verse bietenhummus van de speciaalzaak in plaats van saaie, bewerkte supermarkthumus? That’s me. Nouja, je snapt me. Het leven is te kort om niet van elke maaltijd een feestje te maken.

Boeken

Need I say more? Sinds ik het lezen herontdekt heb geef ik met plezier geld uit aan leuke boeken. Veel mensen vinden het zonde om boeken te kopen. Je leest ze immers in enkele uren uit, en laten we eerlijk zijn: boeken zijn niet altijd goedkoop. Wat ik tegen deze mensen zou willen zeggen is: Wat kost het om naar de film te gaan, inclusief snacks en een drankje? Wat ben je kwijt aan een diner in een leuk restaurant of een dagje treinen? Vermaak kost nu eenmaal geld, en bij boeken vind ik dat de meest logische zaak van de wereld. Iemand heeft dat boek namelijk letterlijk woord voor woord geschreven en jij kunt daar vervolgens van genieten. Sommige boeken lees ik zelfs meerdere malen, en als ik weet dat ik dat niet ga doen kan ik ze altijd weer doorverkopen.

Woondecoratie

Toegegeven: ik heb een zwak voor mooie woondecoratie. Kleding en sieraden doen me niet zoveel, maar de ruimte waarin ik woon moet me passen als een warme jas. Ik heb dan ook luxe beddengoed, de mooiste sierkussens, kaarsenstandaards, borden, mokken en vazen, en spendeer gerust 40 euro (of meer) aan een mooie poster voor aan de muur. Aangezien ik vanuit huis werk ben ik veel vaker thuis dan de gemiddelde mens. Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat de ruimte waarin ik leef, slaap én werk inspirerend en prettig aanvoelt. En dat mag van mij best wat kosten.

Huidverzorging

Nog iets waar ik zonder problemen geld aan uitgeef is huidverzorging, in het bijzonder voor mijn gezicht. Ik geloof er heilig in dat je huid met de beste verzorging langer jong blijft en rustiger oogt, en zou mijn dure dagcrème dan ook nooit inruilen voor een huismerk van een of andere drogist. Daarnaast ga ik geregeld naar de schoonheidsspecialiste (ik zweer bij de combinatie van microneedling en microdermabrasie, mijn huid ziet er door deze behandelingen zelfs een stuk jonger uit dan drie jaar geleden!), maar ook dat is natuurlijk niet goedkoop. Het is een keuze die ik heel bewust maak, waar ik absoluut nooit spijt van ga krijgen.

Alternatieve geneeswijzen

Voel ik me gestresst, heb ik vage klachten of ben ik opvallend vermoeid? Dan zal ik niet gauw een dokter bezoeken, maar maak ik direct een afspraak bij mijn osteopaat of acupuncturist. Ik geloof als het om gezondheid gaat heilig in een holistische benadering en aangezien zowel mijn mentale als fysieke gezondheid me lief zijn, geef ik daar graag mijn geld aan uit. Ik laat me dan ook zeker 6-7 keer per jaar behandelen, al is het maar om de boel weer even in balans te brengen.

En jij? Wat zijn dingen waar jij met liefde je geld aan uitgeeft, simpelweg omdat ze het waard zijn voor je?

Liefs, Leonie

 

 

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
16/11/2022 om 13:42

Ik geef mijn geld ook liever aan mijn osteopaat dan aan mijn huisarts moet ik zeggen. Die vrouw heeft mij na meer dan 10 jaar van mijn rugpijn afgeholpen in 3 sessies… Ongelooflijk. En nu nog hé, als ik een lichamelijk pijntje heb, ben ik eerder geneigd om haar een bezoekje te brengen. Ze heeft ook mijn kindje toen hij nog baby was enorm goed geholpen terwijl de dokter alles afschoof op koemelkallergie. Als ik mensen met fysieke klachten hoor moet ik me ook vaak inhouden om mijn mening over osteopaten niet op te dringen :p Skincare vind ik ook leuk. Welke producten gebruik je? (inspiratie voor een post? :D)

Leonie van der Laanantwoord
16/11/2022 om 13:50
– Antwoord aan: Irene

Ja de mijne heeft ook echt magische handjes! Qua skincare, leuk idee om er eens een post aan te wijden. Ik zweer in ieder geval bij de Remederm crème van Louis Widmer. Ik smeer hem al jaren en mijn huid reageert er super goed op!

Christineantwoord
09/11/2022 om 10:49

Leuk om te lezen. Ik ben wel benieuwd naar wat een Osteopaat doet voor je:). Ik geef graag geld uit aan sporten en wellness♥️ Oja en koffie to go’s!

Leonie van der Laanantwoord
09/11/2022 om 13:51
– Antwoord aan: Christine

Een osteopaat brengt als het ware je hele systeem in balans door de beweeglijkheid van al je organen en weefsels te bevorderen. Klinkt een beetje gek, maar als et ergens iets ‘vastzit’ dan is de doorbloeding en communicatie in je lijf niet optimaal. Na een behandeling is dit wel zo, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen.I love it. Sporten is ook een goeie, maar dat doe ik gewoon gratis in het park, haha!

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!