Eerste hulp bij onrust: ga op vakantie!

 

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik het even allemaal niet meer weet heb ik heel sterk de behoefte om compleet van omgeving te veranderen. Om thuis even alles de boel te laten en naar de eerste beste (het liefst zonnige) bestemming te vertrekken. Nu wilde ik niet direct een duur vliegticket kopen naar Azië, dat vond ik dan weer wat overdreven, maar voor iemand die al jaren in Valencia zit heb ik eigenlijk nog maar weinig van Spanje gezien. Om een lang verhaal kort te maken: ik stapte op de hogesnelheidstrein richting Madrid, van waaruit ik een paar dagen later richting Granada doorreis. Adios amigos!

 

 

Een paar jaar geleden was ik al eens een paar dagen in Madrid. The Newton hostel was toen zo goed bevallen dat ik het deze keer opnieuw boekte. Het is een super mooi hostel met veel privacy (ik boek geen enkel hostel zonder gordijntjes om mijn bed heen!) en een hele fijne locatie. Het eerste wat ik deed was het dakterras opzoeken van waar je een super tof uitzicht hebt over de hele stad. Ohhh Madrid, it’s good to be back!

Zodra ik ver van huis ben, in een compleet andere omgeving, is het alsof ik per direct compleet in het moment leef. Alles is nieuw, onbekend en er is zoveel te ontdekken. Ik kijk mijn ogen uit, ruik, proef en fotografeer er op los, en kan veel makkelijker afstand nemen van alles wat er zich thuis afspeelt. Niet dat het thuis nu zo’n drama is hoor, integendeel. Maar soms heb ik het gewoon even nodig om van een afstandje naar mijn leven te kijken om daarna weer met frisse zin nieuwe plannen te maken.

 

 

Op maandagochtend ben ik redelijk vroeg wakker, ik douche me, kleed me aan en loop richting een leuk cafeetje dat ik de dag ervoor spotte voor een lekker ontbijtje. Daarna werk ik een paar uur in de gemeenschappelijke ruimte van het hostel (kijk mijn geconcentreerde gezicht haha, dat zag er in mijn hoofd echt leuker uit). Om 13.00 klap ik de laptop dicht, trek mijn jas aan en loop de stad in. Aangezien ik maar één dag in Madrid heb (ik wilde echt richting het Zuiden, maar het was praktischer om de lange treinreis in tweeën te knippen), heb ik één wijk uitgekozen die ik wil gaan ontdekken. Dit is hipsterwijk Malasaña, met zijn vele vintage winkels, leuk boetiekjes, eetcafeetjes op elke hoek van de straat en authentieke Spaanse architectuur.

 

 

Ik zou Leonie niet zijn als ik niet van tevoren al had opgezocht waar ik een lekkere, en vooral gezonde lunch kon eten. Het werd een salade geitenkaas met walnoten, zoete aardappel en zuurdesembrood bij Honest Greens. Dit restaurant wilde ik héél graag proberen aangezien het binnenkort ook in Valencia opent! Ik kan je vertellen: het was zo lekker als het eruit ziet!

Dit is niet de eerste keer dat ik in Madrid was, maar ook deze keer heb ik eigenlijk precies hetzelfde gevoel als de vorige keer. Leuk, gezellig, maar het kan niet tippen aan ‘mijn’ Valencia. Niet eens een beetje.

 

 

De rest van de middag loop ik op mijn gemakje rond en maak veel foto’s. Ik droom een eind weg over wat ik de komende jaren allemaal wil doen en waar ik naartoe zou reizen als ik de ballen had om gewoon mijn huur op te zeggen en mijn koffers te pakken. En wie weet doe ik dat ook wel. Maar eerst maar eens richting Granada morgen en de gastvrijheid van Andalusië ervaren, want gek genoeg ben ik daar nog nooit geweest. Waar ik daarna heenga? Dat moet ik nog uitzoeken. Misschien terug naar huis, misschien naar Malaga, misschien ergens anders heen. En gek genoeg voelt dat heel fijn, dat alles kan en alles mag. Wie weet zit er toch stiekem een wereldreiziger in me…

Liefs, Leonie

10 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Luusantwoord
31/01/2024 om 18:56

Die zonsondergang, wauw!

Leonieantwoord
31/01/2024 om 20:56
– Antwoord aan: Luus

Plaatje he?!

Angélicaantwoord
25/01/2024 om 21:28

Ohhh ik kom net uit Sevilla en ben heel benieuwd wat je van Granada vind! Daar ben ik nog niet geweest, maar staat wel heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken 😀
Goede reis nog!

Leonieantwoord
26/01/2024 om 10:45
– Antwoord aan: Angélica

Ik vind het tot nu toe echt prachtig, vooral het oude gedeelte en de Arabische wijk! Zeker een aanrader wat mij betreft, maar niet zo’n heel grote stad dus een weekje is voldoende 🙂

Marijkeantwoord
23/01/2024 om 10:37

Wat leuk! Veel plezier op je reis, waar die je ook brengen mag!

Leonieantwoord
23/01/2024 om 15:52
– Antwoord aan: Marijke

Dankjewel Marijke! 🙂

Simoneantwoord
23/01/2024 om 10:36

Tof dat je er even op uit bent! Ik ben benieuwd waar je uiteindelijk allemaal naar toe bent geweest/gegaan.

Leonieantwoord
23/01/2024 om 15:52
– Antwoord aan: Simone

Jaaa ik ben ook heel blij dat ik er even tussenuit ben. Zal alle bestemmingen zeker hier delen, of op mijn Instagram natuurlijk 🙂

Ireneantwoord
22/01/2024 om 19:04

Wat fijn! En leuk dat je het dan gewoon doet ook. Veel plezier nog!

Leonieantwoord
22/01/2024 om 19:51
– Antwoord aan: Irene

Thanks mop! xx

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!