365 vragen – mei 2023

365 vragen project - mei 2023

 

Na een volledige maand stilte op mijn blog (iets met dat de dingen even niet zo liepen zoals ze moesten…) weer een kleine update hier, en wel in de vorm van de (365) vragen van de maand mei. Met een beetje gesmokkel met de publicatiedatum doe ik even alsof ik ze daadwerkelijk in mei heb ingevuld, maar dat terzijde… Binnenkort kun je weer nieuwe blogs verwachten, want ik ben weer helemaal up and running! 😛

1. Wat deed je vandaag?

Het is vandaag maandag, maar ik heb een lang weekend in verband met de Dag van de Arbeid, wat zowel in Nederland als in Spanje wordt gevierd. Wat ik gedaan heb? Vrij weinig…

2. Wat was het fijnste deze week?

Het besef dat de vakantie met mijn familie er bijna aankomt en ik ook bijna jarig ben 🙂

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

Ik heb ooit een zilveren ring gekregen van mijn broertje en zusje (toen ik 20 werd geloof ik) en de gouden ring die van ons is geweest betekent ook veel voor mij, ook al is hij eigenlijk te groot.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Ik wilde zeggen dat ik me dat bijna niet kan herinneren, maar afgelopen maandag was zo’n typische dag dat ik eigenlijk niets heb gedaan, haha!

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

Ik heb tegen een vriendin durven zeggen waar ik me aan stoorde, en kreeg een veel positievere reactie dan verwacht.

6. Welke bestemmingen staan nog op je Bucket list?

Dat zijn er echt teveel om op te noemen, ik wil de hele wereld nog zien!

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

Dat ik het gevoel heb dat ondanks dat alles wat langer duurt dan ik graag zou willen, ik de boel onder controle heb. Dat is wel eens anders geweest namelijk.

8. Schijnt de zon?

Jazeker, bijna altijd in Valencia.

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

Zoals ik bij vraag twee al schreef: mijn verjaardag en de vakantie met mijn familie.

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?

Klinkt heel saai, maar ik drink echt bijna alleen maar water.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

YouTube videos kijken, vooral van mensen die koken. En me daarna voornemen dat ik dit jaar toch echt een keukenprinses word.

12. Wat doe je vaak zonder erbij na te denken?

Onderuitgezakt zitten. Ik probeer rechtop te zitten als ik werk, maar hou dat niet altijd lang vol.

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?

Schommelen!

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?

Geen idee, echt ziek ben ik gelukkig bijna nooit.

15. Wat is je stopwoord?

Ai, nooo. Veel te Spaans, haha!

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

Niet echt. Ja, om de wereld en alle problemen die er overal zijn, maar op persoonlijk vlak niet meer.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

Ik haat het als mensen me vertellen wat ze vinden dat ik moet doen, zeker als ik daar niet om gevraagd heb. Ohja, en te laat komen!

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

De lente, de vele bloemen, dat ik steeds fitter word, dat mijn huid het super goed doet (door al een maand lang alle melkproducten te laten staan) en dat ik nog steeds heel blij ben met alle keuzes die ik de afgelopen jaren voor mezelf heb gemaakt.

19. Vertrouw je snel mensen?

Vroeger wel, ik vertelde alles aan iedereen. Tegenwoordig is er heel wat meer voor nodig om iemand volledig te vertrouwen en houd ik veel informatie voor mezelf. Privacy wordt steeds belangrijker voor me.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

Ik heb geen tv, en als ik hem zou hebben zou ik er niet naar kijken.

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?

Als ik honger heb en niks in huis heb om te eten.

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?

Ik maakte laatst voor het eerst falafel (telt dat ook als bakken?). Ze waren niet slecht, maar niets bijzonders in vergelijking met de falafel die ik bij de Syrische kraam op de markt haal. Dat was dus de eerste en laatste keer.

23. Ben je ergens onzeker over?

Als ik één ding moet noemen is het de hyperpigmentatie in mijn gezicht. Ik krijg elke zomer heel veel bruine vlekjes, zelfs als ik me goed insmeer en constant een hoed draag. Je zult mij dus nooit met mijn gezicht in de zon zien zitten. (ja, ik woon in Spanje, why you ask?)

24. Waar ben je niet goed in?

Wiskunde, tafeltennissen, falafel maken, mijn btw-aangiftes op tijd doen, imperfecties accepteren en journalen. (Zou je niet zeggen voor iemand die blogt, maar mijn dagboeken houd ik altijd een paar dagen braaf bij, waarna ik er al geen zin meer in heb…)

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Twee weken geleden, in verband met wat nare persoonlijke omstandigheden. Om mezelf te troosten en alles op een rijtje te zetten stapte ik heel impulsief op het vliegtuig naar Porto. (Lees hier mijn blog over Porto.)

26. Is het gelukt om aan al je verplichtingen te voldoen vandaag?

Ik had er niet zoveel, want na mijn reisje naar Porto ben ik nu met mijn familie in een vakantiehuisje in Bastogne, België.

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?

Met mijn familie.

28. Hoeveel uur per week werk je?

Zo’n 25-30 uur.

29. Wat ruik je het liefst?

Poeh, wat een lastige vraag, haha! Lekker eten? Bloemen? Lekker cliché, maar ik kan niks anders bedenken.

30. Wat wil je graag in huis veranderen?

Het huis zelf 😛

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat ik wat makkelijker mijn laptop meeneem en op inspirerende locaties ga werken. Ik ben drie weken van huis geweest en alles liep lekker door qua werk.

2 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
15/06/2023 om 19:14

Ik volg je bij die irritante eigenschap van mensen! Als je te laat komt zonder iets te laten weten, ben je al vriend af bij mij, haha. :p

Leonieantwoord
16/06/2023 om 10:31
– Antwoord aan: Irene

Hahahaha, nou zo erg is het bij mij niet, maar ik ben zelf altijd op tijd en irriteer me dood aan mensen die daar super luchtig over doen. En zeker als ze dan niks laten weten en je een half uur zit te wachten, oh lord… I just can’t.

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!