365 vragen – Februari 2023

365 vragen project februari 2023
Tijd voor deel twee in de 365 vragen serie. Met vragen en antwoorden over onder andere wat ik in mijn vrije tijd doe, hoe tevreden ik ben en hoe mijn Valentijnsdag eruit zag. Lees je mee?

1. Waar voel je je het beste?

Deze is makkelijk: thuis.

2. Van welk moment van de dag geniet je het meest?

Het moment vlak voordat ik ga slapen, als ik al in bed lig en de stilte in me opneem.

3. Welke plannen heb je voor vanavond?

Ik ga lekker bij een vriendin bankhangen.

4. Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?

Vreselijk onproductief. Ik moet er aan het begin van de maand soms even inkomen.

5. Waar heb je de laatste tijd erg van genoten?

Ik kan steeds meer genieten van een beautyritueel voor het slapen. Zorgvuldig mijn gezicht reinigen, maskertje, serum, nachtcrème. Ik had zo’n ritueel nooit, maar sinds ik ineens rimpels heb (ik werd er ineens mee wakker, echt) zie ik de waarde er wel van in.

6. Hoe vaak heb je contact met je familie?

Niet heel vaak. We hebben een vaste appgroep waar we regelmatig berichten in sturen, maar één op één niet zoveel.

7. Wat heb je vandaag gedaan?

Het was een rare dag, zo vlak na de aardbeving in Turkije en Syrië. Ik scheef daar dit stukje over, omdat het me door mijn Syrische vriend enorm aangrijpt.

8. Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen?

Werken. Ik doe bijna niet aan vrije dagen. Klinkt stom, maar ik heb maar één belangrijk doel dit jaar en dat is zoveel mogelijk geld verdienen.

9. Waar ben je vandaag dankbaar voor?

Dat mijn lief en ik het nu al eens zijn dat we Valentijnsdag commerciële onzin vinden en geen plannen gaan maken.

10. Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan? 

Ik ben alle afleveringen van Sex and the City opnieuw aan het kijken. Een jeugdsentiment (of pubersentiment) voor mij.

11. Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau?

Dat moet afgelopen kerst zijn, als ik het kleine notitieboekje niet meetel dat ik voor mijn vriend kocht omdat hij altijd om notitieblaadjes verlegen zit en dan in mijn boekjes gaat scheuren.

12. Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen?

HA! Goede vraag, want dat is natuurlijk al bijna realiteit voor mij. Ik zou zeggen: een paar goede vriendinnen en brood, want geloof me: in Nederland hebben we ontzettend lekker brood.

13. Hoe tevreden ben je tegenwoordig?

Er mag nog wel wat gesleuteld worden aan enkele aspecten in mijn leven, maar over het algemeen ben ik heel erg tevreden.

14. Ben je financieel onafhankelijk?

Ja, ik verdien meer dan ik uitgeef.

15. Hoe zag je valentijn eruit?

Nou gewoon, eerst werken, dan avondeten en toen op een bepaald moment naar bed en de volgende dag weer wakker geworden.

16. Waar moest je vandaag om lachen?

Om een voice message van een vriendin, die begon met: ‘Fucking Hell, I hate people.‘ Een vriendin naar mn hart.

17. Wat is het lekkerste dat je vandaag at?

Zelfgebakken bananenbrood (uit de vriezer). Nogal een succesnummer de laatste tijd.

18. Wanneer heb je voor het laatst je haar gewassen?

Wat een gekke vraag, haha. Ik was mijn haar bijna elke dag.

19. Hoe was je dag vandaag?

Het was een zondag, precies zoals zondagen horen te zijn. Ik sliep bij mijn vriend, we maakten een lange wandeling, dronken versgeperste jus d’orange op een zonnig terras en in de middag werkten we allebei een beetje.

20. Heb je vandaag bewogen?

Jazeker! Ik ben sinds begin januari (iets met goede voornemens) veel aan het sporten. Ik doe dat het liefst thuis, met video’s van Emi Wong, MIZI of Nourish Move Love. (Tips zijn welkom!)

21. Wat doe je heel graag, maar doe je te weinig?

Lezen! Ik had me echt voorgenomen meer te lezen, maar ik heb (maak) er gewoon te weinig tijd voor.

22. Wanneer ging je laatst winkelen?

Twee weken geleden. Ik kocht een belachelijk strak, kort jurkje dat mijn vriend fantastisch vindt, maar ik niet per se zou dragen als hij er niet is. Soms moet je iets voor de liefde over hebben.

23. Hoeveel tijd bracht je vandaag alleen door?

Vrijwel de hele dag. Ik kan heel goed alleen zijn en heb vaak dagen waarop ik niemand zie.

24. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfi kleding, zoals een legging?

Ik ben absoluut van de comfi clothes. Ik werk ook geregeld in mn badjas, tot ik zin heb me te douchen en aan te kleden. Sterker nog, ik kleed me vaak pas fatsoenlijk aan als ik naar de supermarkt moet. Dat is zo gek in je badjas. Ik schreef al eerder over de voordelen van thuis werken, waarin ik dit al verklapte.

25. Wat is verwennerij voor jou?

De hele dag in bed liggen, series kijken en eten laten bezorgen.

26. Wat heb je deze maand puur voor jezelf gedaan?

Sporten. Ik zou me beter voelen als ik weer wat fitter ben en doe dat voor niemand anders.

27. Wanneer ging je voor het laatst uit eten?

Haha, ik ga bijna elke week uit eten, dus dat vraag je aan de verkeerde persoon. Ik heb daar geen goede reden voor nodig, hoewel je het in Spanje met drie gangen en een drankje red voor € 15 per persoon en je het hele jaar door op terras kunt zitten. Nu snap je waarom ik dat zo vaak doe.

28. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is dat dan?

Mijn sportroutine en het feit dat ik veel vaker de tijd neem om te mediteren. Het verbaast me hoe lang ik het al volhoud (toch zeker enkele weken), want ik vind het vreselijk moeilijk en ben doorgaans super snel afgeleid.

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Blog by Lindaantwoord
05/03/2023 om 17:14

Haha, dat jurkje! Daar moest ik wel even om lachen, want ik zou zelf nooit iets kopen voor een ander als ik het zelf niet mooi of fijn vond 😛 En ja, werken in comfortabele kleding is ook echt mijn favoriet en dan pas omkleden als je de deur uit moet.

Leonie van der Laanantwoord
06/03/2023 om 22:01
– Antwoord aan: Blog by Linda

Haha het is best een leuk jurkje, ik vind hem zeker niet lelijk, maar hij had van mij ook gerust iets langer of minder strak mogen zijn 😛

Ireneantwoord
04/03/2023 om 17:36

Jaaa SATC opnieuw kijken, zo leuk! Ik vind dat echt zo’n toffe serie. Ik wil ze ook nog wel eens kijken. En wow, als je met 15 euro zoveel kan eten én in het zonnetje kan zitten snap ik dat je vaak uit eten gaat. 😀 En ik zou me ook beter voelen als ik wat fitter ben maar het lukt me voorlopig nog niet om er echt aan te beginnen.

Leonie van der Laanantwoord
04/03/2023 om 17:53
– Antwoord aan: Irene

SATC is zó leuk, maar het valt me nu pas op hoe dramatisch de vrouwen in de serie deden en hoe belachelijk overdreven het allemaal is. Misschien is dat iets Amerikaans, maar grappig hoe me dat nooit eerder is opgevallen.

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!