Proeven van de digital nomad lifestyle in Porto

Als digital nomad werken in een hostel in Porto

 

Voor iemand die door haar job als freelance tekstschrijver de wereld aan haar voeten heeft liggen, reis ik eigenlijk maar verdacht weinig. Wat kan ik ervan zeggen? Mijn spaarrekening zien groeien is nu eenmaal het belangrijkste doel geweest de afgelopen jaren. En laten we niet vergeten dat wonen in Valencia op zichzelf al zalig is, en de behoefte aan vakantie vaak al bevredigd is met een middagje strand. Toch begon het laatst ineens te kriebelen en had ik het even nodig om weg te gaan, in mn eentje welteverstaan. In een verwoede poging zo min mogelijk geld uit te geven checkte ik wat vanuit Valencia de goedkoopste vlucht van Ryanair was, en dat was naar Porto. Lang verhaal kort: nog geen 48 uur later zat ik daar, lucky me!

 

Het uitzicht over Porto vanaf de cathedraal

 

Ik verbleef in Urban Garden hostel, wat middenin het centrum van Porto gelegen is. Het is een hostel met slaapzalen, maar wel met veel privacy. Als ik een hostel boek kies ik vrijwel altijd voor een verblijf waar ze zogeheten pods hebben, oftewel bedden met een volledige ombouw, gordijntjes en een eigen kluisje, lampje en stopcontact. Een kamer delen oké, maar het idee dat een vreemde mij kan zien als ik lig te slapen vind ik echt verschrikkelijk. Urban Garden hostel is niet alleen super centraal gelegen, maar het is een heel gezellig, kleinschalig hostel en heeft een prachtige binnentuin (met hangmatten!). En zo zat ik ineens een week lang te werken onder de groene klimop en bracht ik mijn pauzes in een hangmat door. Gelukkiger kon je me niet maken.

 

De prachtige straatjes en wandtegels van Porto, Portugal

 

Altijd als ik ver van huis ben en me helemaal in mijn element voel, begint het te kriebelen. Dan wil ik naar Japan, Zuid-Afrika, Indonesië, anywhere… En vraag ik me af waarom ik nog steeds in Valencia ben en wat me tegenhoudt… Waarna ik opnieuw besef dat ik toch echt eerst een stabiele basis moet hebben voordat ik fulltime op reis kan. Dat ik niet zomaar al mijn spaargeld op kan maken aan dure vliegtickets, maar eerst een huis wil kopen. Een huis dat ik kan onderverhuren wanneer ik op reis ga, in plaats van mijn huidige studio, waarvan de huur gewoon doorloopt als ik er niet ben en wat toch wat lastiger onder te verhuren is. Dus zucht ik even diep en sluit het tabblad van Skyscanner weer af. Geduld, ik schreef er hier al over, is niet mijn sterkste kant.

 

Diverse foto's van Porto, Portugal.

 

Wat Porto betreft, ik vind dit geloof ik een van de mooiste steden ooit! Ik sluit dan ook zeker niet uit dat ik hier opnieuw naartoe ga als ik even een break nodig heb, hoewel er natuurlijk nog genoeg andere plekken te ontdekken zijn… Heb jij Porto al eens bezocht? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs, Leonie

5 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Simoneantwoord
13/06/2023 om 19:35

Wat heerlijk om zo spontaan er op uit te gaan. Wij doen dat, als onze bankrekening het toelaat, ook wel eens. En dat vind ik misschien nog wel de leukste tripjes! Porto ziet er tof uit.

Leonieantwoord
14/06/2023 om 15:33
– Antwoord aan: Simone

Helemaal mee eens, spontane tripjes zijn de leukste! Porto is zeker een aanrader, als je er nog niet geweest bent: zeker doen!

Ireneantwoord
12/06/2023 om 12:10

Zo vanop je foto’s te zien ziet Porto er echt heel mooi uit! Fijn dat je eens even van ergens anders kon werken!

Blog by Lindaantwoord
12/06/2023 om 08:46

Wat leuk om even ergens anders te zijn! Ben nog nooit in Porto geweest, maar daar gaat dit najaar verandering in komen 😀

Leonieantwoord
12/06/2023 om 09:14
– Antwoord aan: Blog by Linda

Ohh heel veel plezier! Het is echt een geweldig mooie stad!

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!