365 vragen – augustus 2023

365 vragen - augustus 2023

Na een augustusmaand waarin ik minder gedaan kreeg dan ik had gehoopt (iets met extreme hitte) ben ik weer een beetje boven water… Tijd dus om ook voor deze maand weer alle vragen in te vullen die horen bij het 365 vragen-project. Om eerlijk te zijn vul ik ze vooral voor mezelf in, zodat ik over een paar jaar de antwoorden kan teruglezen en kijken of er iets veranderd is. Maar voor wie het leuk vindt om mee te lezen, hier komen ze:

1. Wat is het laatste boek dat je kocht?

The Artist’s way van Julia Cameron.

2. Wat doe je graag maar heb je al lang niet meer gedaan?

Moestuintjes van de AH groeien. Zodra ik een huis of een stuk land heb, ga ik direct van alles zaaien!

3. Weet je hoeveel stappen je vandaag hebt gezet?

Geen flauw idee. Ik heb het nog nooit gemeten en dat ga ik waarschijnlijk ook nooit doen.

4. wat is je favoriete kunstwerk?

Ik heb geen favoriet kunstwerk, maar ben erg fan van de kunstwerken van Joelle Wehkamp en Ceder Art.

5. Wat is je favoriete juweel?

Op dit moment een stel bloemetjesoorbellen dat je binnenkort in mijn webshop kunt bestellen, maar ik heb eigenlijk niet echt een favoriet item. Ik vind zoveel dingen mooi!

flower ear stud white

6. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

Dat ik wat geduldiger ben. Ik wil teveel, en ik wil alles nu. Vandaag. Direct.

7. Hoe ziet een gewone weekdag eruit?

Meestal sta ik rond 8-9 uur op en dan check ik eerst de mail en alles wat ik die dag moet doen. Pas daarna ga ik op mijn gemakje ontbijt maken, douchen, aankleden en dan echt de werkdag beginnen.

8. Voor wie kocht je voor het laatst een cadeautje en wat was het?

Ik nam eergisteren mijn lief mee uit eten omdat we iets te vieren hadden.

9. Welk liedje is op dit moment je favoriete nummer?

Unstoppable – Sia geeft me op een positieve manier kriebels!

10. Wanneer ging je voor het laatst naar de bioscoop en welke film zag je?

Ik ga nooit naar de bioscoop haha! Ik vind het vreselijk om een film te kijken met het volume zo belachelijk hoog en allemaal mensen om me heen die ik helemaal niet ken. Geef mij maar een filmpje met een vriendin op de bank.

11. Kun je stilte verdragen?

Ik leef voor stilte. Need I day more?

12. Hoe oud hoop je te worden?

Ik roep altijd dat ik 100 word in goede gezondheid. Fingers crossed!

13. Beschrijf je dag in drie woorden.

Zonnig, relaxt en inspirerend.

14. Wat is het laatste museum dat je bezocht?

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik ga bijna nooit naar een museum. Ik geloof dat de laatste keer een tentoonstelling met moderne kunst in Valencia was, waar ik geen entree hoefde te betalen. Daar was ik dus gewoon even binnengelopen uit nieuwsgierigheid.

15. Wat wil je nog graag hebben (iets materieels)?

Een huis in Valencia of een stuk grond daar ergens in de buurt!!

16. Welke eigenschap van iemand die dichtbij je staat waardeer je het meest?

Mijn vriend heeft zo’n enorme dosis doorzettingsvermogen. Daar kan ik nog wat van leren.

17. Hoe laat sta je normaal op?

Rond 8 of 9 uur. Lekker laat, ik weet het 😛

18. Hoe zou je je eetpatroon omschrijven?

Voornamelijk vegetarisch en vrij gezond, met het en der een uitschieter naar koekjes en chocola.

19. Wanneer zag je je ouders voor het laatst?

In juni, tijdens de vakantie met de hele familie.

20. Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?

Ik kan hier nog drieduizend blogs aan wijden, maar ik wil dus verhuizen, haha!

21. Heb je spijt van iets wat je de afgelopen tijd deed?

Soms geef ik nog te makkelijk geld uit, terwijl ik eigenlijk moet sparen. Iets met in het moment willen leven…

22. Wat ligt er altijd in je koelkast?

Lurpak boter, plantaardige melk, een of ander restje omdat ik vaak voor 2-3 dagen kook, hummus, groenten en fruit, pesto en mayonaise.

23. Wat is het duurste dat je ooit kocht?

Een huis met mijn ex. Maar het moge duidelijk zijn dat ik daar niet meer woon. Laat ik het op mijn iMac houden.

24. Welk boek heeft veel voor je veranderd?

Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert. Heel cliché, maar het heeft denk ik meer te maken met de periode waarin ik het las. Ik was toen net vrijgezel en had het heel erg moeilijk, zat echt in de knoop met mezelf. Dat boek liet me zien dat als dat het geval is, je dus ook gewoon de boel de boel kunt laten en op reis kunt gaan. Ik heb toen in korte tijd veel gereisd en dat heeft me super goed gedaan. Ik weet niet of ik dat zo had aangepakt als ik niet toevallig dat boek had gelezen.

25. Welke dag zou je nog graag eens over willen doen?

De dag dat ik arriveerde in het appartement in Valencia waar ik een kamer had gehuurd (drie jaar geleden), waar ik veel vrienden voor het leven heb gemaakt. Die eerste week, waarin we elkaar allemaal leerden kennen, was achteraf zó waardevol dat ik soms baal dat we er geen foto’s van hebben.

26. Wat wil je graag afleren?

Dat ik er nog graag zo uit wil zien als een 20-jarige. Zonder rimpels, cellulitis en hyperpigmentatie. Gewoon, dat ik kan accepteren dat ik ouder word en de boel dus nooit meer strakker of jonger wordt dan het nu is.

27. Ben je handig?

Ik zou graag zeggen van wel, omdat ik zonder moeite meubels in elkaar zet, kleine reparaties uitvoer en bereid ben om alles te leren. Of ik echt handig ben zal moeten blijken als ik een huis ga opknappen en er ingewikkeldere klussen moeten gebeuren.

28. Als je zomaar 2000 euro extra had op je rekening en je mocht (moest) het geld vrij besteden, waar zou je het dan aan uitgeven?

Oei, dan kocht ik denk ik allemaal dingen voor mijn denkbeeldige nieuwe huis, en als dat niet mag dan ga ik een maand naar Azië.

29. Hoeveel slaap je gemiddeld?

7-8 uur per nacht. (Voor de oplettende lezer, ik ga inderdaad pas rond middernacht slapen.)

30. Als je moest kiezen tussen de stad en de natuur, wat kies je dan?

Deze vind ik lastig, want ik zou heel graag in de natuur willen wonen, maar wel dichtbij een stad.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat ik geregeld even stilsta bij hoe ver ik al gekomen ben en dat ik echt heel dichtbij mijn goals ben. Ze zeggen vaak dat het het moeilijkst wordt als je iets bijna voor elkaar hebt, en dat kan ik beamen. Het lukt me echter steeds beter om alles los te laten en de dingen gewoon op zijn beloop te laten.

Dat was hem weer voor augustus…. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen in september!

 

 

3 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
02/10/2023 om 11:41

Ugh ja, je antwoorden op 21 en 26 had ik eigenlijk zelf geschreven kunnen hebben. En ik maar altijd tegen mijn mini-me zeggen dat veel dingen gewoon leuk zijn om naar te kijken, dat we die niet per se moeten kopen. Zou beter wat vaker naar mezelf luisteren, haha :p

Simoneantwoord
30/09/2023 om 09:11

Wat is vraag (of eigenlijk je antwoord) 21 toch herkenbaar zeg! Heel erg zelfs. En dat maakt het soms ook wel eens lastig haha.

Leonieantwoord
01/10/2023 om 14:58
– Antwoord aan: Simone

Hahaha, ja he! Iets met teveel dingen tegelijk willen… 😛

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!