Op zoek naar leuke boeken? Lees dan mijn boekrecensies!

Ondanks dat mijn (nog gloedjenieuwe) blog niet per se een boekenblog wordt, zul je hier geregeld boekrecensies gaan vinden van de leukste boeken die ik heb gelezen. Dat zijn boeken in verschillende categorieën, maar voornamelijk romans (zowel fictie als non-fictie) en boeken over persoonlijke ontwikkeling. Die lees ik namelijk het liefst. Ik zeg overigens niet dat ik nooit een boekrecensie over een spannende thriller of fantasyboek zal posten. Over het algemeen liggen romans en de zogeheten zelfhulpboeken me echter meer.

Boekrecensies op mijn boekenblog: alle leuke boeken op een rij

Een boekenblog, of toch niet?

Toen ik besloten had een blog te willen starten, heb ik even overwogen om er een boekenblog van te maken. Ik ben namelijk dol op lezen (het werkt verslavend, echt) en een kast vol leuke boeken levert nu eenmaal veel mooie blogcontent op. De drang om zelf verhalen op papier te zetten en te delen wat me bezighoudt won het echter van het idee enkel een boekenblog bij te houden. Daarom zal het een beetje een combi van beiden worden.

Ben jij een fervent bloglezer en hou je van persoonlijke blogs? Dan neem ik je graag aan de hand in mijn zoektocht naar geluk, balans en leven in het hier en nu. Geef je juist de voorkeur aan blogs die echt alleen maar over boeken gaan? Dan kun je natuurlijk ook enkel mijn boekrecensies lezen om een leuk boek te vinden, en de rest negeren. Vind ik helemaal prima.

Waar begon mijn liefde voor boeken?

Als kind verslond ik boeken al, en was de kans groter dat je me op mijn kamer met de deur dicht aantrof dan buiten, spelend met vriendinnetjes. Door te lezen kon ik namelijk gemakkelijk ontsnappen naar een andere wereld, waarin veel meer ruimte was voor mijn eindeloze fantasie en creativiteit. Als je me vroeg wat ik later wilde worden, antwoordde ik dan ook steevast: ‘schrijfster’.

Deze droom is helaas (nog) niet uitgekomen, maar met mijn persoonlijke blog zet ik in ieder geval de eerste stappen naar een schrijversbestaan. Daarnaast werk ik natuurlijk als (SEO) tekstschrijver. Contacteer me dus gerust als je sterke content nodig hebt waar zowel Google als de bezoekers van jouw website blij van worden.

Boekrecensie: Waar olifanten dansen - Per J. Andersson

Leuke boeken om te lezen

Op mijn blog deel ik in de vorm van boekrecensies allerlei leuke boeken om te lezen. Deze boeken kies ik vrij selectief. Ik voel me namelijk niet heel snel aangesproken tot een flaptekst of omslag, hoewel ik moet toegeven dat een mooi vormgegeven cover doorslaggevend kan zijn. Uiteraard laat ik me ook geregeld inspireren door andere boekenblogs, misschien zet ik wel een keer op een rij welke ik allemaal graag volg…

Overigens post ik enkel boekrecensies van boeken die ik zelf fantastisch vind of die me positief hebben verrast, op welke manier dan ook. Vind ik een boek tegenvallen? Dan zal ik er niet gauw een stukje over schrijven, maar dit hooguit vermelden op mijn Instagram account.

Welk soort boeken heeft mijn voorkeur?

Over het algemeen houd ik van boeken met diepgang, die niet al te voorspelbaar geschreven zijn. Boeken die romantisch, maar zeker niet zoetsappig zijn. Spannend, maar zonder bloederige horrortaferelen. Ik schuw ook zeker autobiografische boeken niet, van schrijvers die iets herkenbaars of gewoon iets heel bijzonders hebben gedaan of meegemaakt.

Een leuk boek is voor mij een boek dat zó goed is dat je het niet weg kunt leggen. Een boek dat je in één adem uit leest en waarbij het je geen enkele moeite kost om je aandacht erbij te houden. Zoals je in de blogpost Lezen met Leo #1 kunt lezen is dat iets waar ik namelijk nogal eens moeite mee heb. Maar hoe meer ik lees, hoe beter dat gaat en hoe beter ik bovendien aan de hand van de samenvatting kan inschatten of ik het een leuk boek ga vinden of niet.

Boekenblog vol recensies over leuke boeken om te lezen

De leukste boeken in de categorie romans

Romans, ik hou ervan! Niet in de eerste plaats omdat ze me meenemen naar een andere wereld (wat ik als kind al geweldig vond), maar omdat ik nu eenmaal dol ben op taal. Romans zijn er om je over te verwonderen, je horizon te verbreden en de wereld vanuit de ogen van iemand anders te bekijken. Daarom schrijf ik het liefst boekrecensies over alle mooie romans die ik lees.

Boekrecensies van boeken over persoonlijke ontwikkeling

Ik verslind zelfhulpboeken, oftewel boeken over persoonlijke ontwikkeling. Zeker als ze te maken hebben met ondernemen, spiritualiteit of de Law of Attraction. Het heeft gewoon iets als je zwart op wit kunt lezen hoe je jezelf, je omstandigheden of je (mentale) gezondheid kunt verbeteren, zonder zelf op onderzoek uit te hoeven gaan. Het leven is namelijk al ingewikkeld genoeg zonder alle trials and errors die ons moeten maken tot wie we zijn. Daarom is het maar wat fijn dat er duizenden boeken bestaan van schrijvers die al dat onderzoek al voor je hebben gedaan.

Ik heb in mijn leven al veel leuke boeken gelezen in de categorie persoonlijke ontwikkeling, en zal aan een groot deel daarvan zeker een boekrecensie wijden op mijn blog. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.

Lees je mee?

Ben jij net zo dol op lezen als ik en hebben we dezelfde smaak qua boeken? Check dan af en toe mijn blog, want ik post geregeld recensies van de leukste boeken die ik in die periode heb gelezen. Lees je mee?

Liefs, Leonie

error: Content is protected !!