Huidverzorging: 5 dingen die ik doe voor een mooie huid

Ik hoor heel vaak dat ik er minstens tien jaar jonger uitzie dan ik daadwerkelijk ben. Hoewel ik jarenlang mijn nog steeds aanwezige jeugdpuistjes daarvan de schuld kon geven, lijken ook deze me eindelijk met rust te hebben gelaten. Wat het precies is dat me er zo jong uit doet zien weet ik niet, maar ik ben ervan overtuigd dat de juiste huidverzorging daaraan bijdraagt.

Ik besteed ontzettend veel aandacht aan mijn huid, zowel vanbuiten als vanbinnen – you are what you eat, my dear – en ga daarin wellicht wat verder dan de gemiddelde mens. Heb ik persoonlijk geen last van, dus ik zet graag de vijf belangrijkste dingen die ik doe voor een mooie huid op een rij.

In de blogpost over waar ik zonder moeite geld aan uitgeef kon je reeds lezen dat ik absoluut niet bespaar op huidverzorging! Wil je weten welke producten ik allemaal gebruik? Ik zet binnenkort ook mijn favoriete gezichtsproducten voor je op een rij!

 

Veel water drinken voor een mooie huid

Huidverzorging van binnenuit: veel water drinken

Dit is natuurlijk nogal een inkoppertje, maar wel één die super belangrijk is op het gebied van huidverzorging. Ik ken diverse mensen die  zogenaamd geen water lusten. Los van het feit dat ik dat een beetje kinderachtig vind, is het ook nog eens slecht voor je huid. Ik ben geen expert, maar als je je huid gehydrateerd (en dus soepel) wilt houden, is genoeg water drinken wel het minste wat je kunt doen. Ik werk dan ook standaard tussen de 2 en de 2,5 liter (gefilterd) water weg per dag, al dan niet afgewisseld met kruidenthee en één kop havermelk met matcha of rauwe cacao per dag. Koffie drink ik niet, alcohol ook vrijwel nooit en frisdrank heb ik geloof ik al tien jaar niet gedronken. Het enige waar ik mezelf héél soms op trakteer als ik uit eten ga is icetea. Maargoed, ik dwaal af.

In Valencia hebben we helaas heel erg hard water, waar niet alleen veel kalk in zit, maar ook relatief veel chloor aan wordt toegevoegd (why??). Na jaren met een kan met waterfilter te hebben gesleept omdat ik het vertik om plastic flessen te kopen, heb ik laatst de 5L filter van Ecofiltro aangeschaft. Ik heb hem nog niet zo lang, maar hij bevalt tot nu toe prima!

 

Supplementen voor een mooie huid

 

Huidverzorging van binnenuit: de juiste supplementen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik best lang met acne heb geworsteld. Op zijn zachtst gezegd erg frustrerend. Het leek minder te worden toen ik vorig jaar een paar maanden was gestopt met zuivel, maar de grote omslag kwam pas toen ik de juiste supplementen begon te slikken. Na enig onderzoek besloot ik elke dag biotine, een Omega 3 capsule en een Huid, Haar en Nagels supplement te gaan slikken.

Al binnen een paar weken oogde mijn huid veel rustiger, egaler en had ik geen nieuwe pukkeltjes meer. Het verschil was echt bizar! Een maand lang heb ik de aanbevolen dosering geslikt om eventuele tekorten aan te vullen en nu pak ik ze slechts 2-3 keer per week. Niet alleen mijn huid is er veel rustiger door geworden, maar ook mijn haar oogt voller en gezonder!

* Disclaimer: ik raad niemand aan om zonder overleg met een (orthomoleculair!) arts supplementen te gaan slikken. Zelf doe ik dit wel, vaak puur op gevoel en met info uit betrouwbare bronnen, maar ik heb van tevoren geen waardes laten checken. Wat voor mij werkt hoeft dus niet per se voor jou te werken. 

 

Huidverzorging tegen rimpels: microneedling

 

Microneedling

* Voordat je verder leest wil ik je even nóg een disclaimer geven: ik ben geen huidtherapeut en raad je dit absoluut niet aan als je niet weet wat je doet en hoe diep je mag gaan. Het kan maar gezegd zijn.

Al een paar jaar ga ik elke paar maanden naar de huidtherapeute voor een behandeling microneedling. Dit heeft echt een onwijs positief effect op mijn huid gehad, zowel op het gebied van littekentjes als hyperpigmentatie en beginnende rimpels. Op een gegeven moment ging het me echter behoorlijk tegenstaan om daar zoveel voor te betalen, aangezien de behandeling zelf nou niet echt moeilijk is om uit te voeren. Je moet de huid ontsmetten, een goed serum aanbrengen en de pen langzaam over de huid heen bewegen, waarbij je net diep genoeg gaat om kleine puntbloedinkjes te creëren. Lang verhaal kort: ik kocht zelf een microneedling pen van het merk Dr. Pen en doe het tegenwoordig gewoon zelf.

Het is echt niet moeilijk en ik denk dat het niet voor niets toegestaan is om als consument zo’n pen te kopen, maar ik wil wel benadrukken dat je goed onderzoek moet doen. Het beste is om de behandeling eerst meerdere keren door een huidtherapeut te laten doen, zodat je kunt vragen hoe diep ze bij de verschillende delen van je gezicht gaat en merkt hoe ze de pen beweegt. Deze kan je ook tips geven voor de beste huidverzorging voor jouw huidtype. En natuurlijk moet de huid super goed ontsmet zijn, je handen gewassen en raak je de eerste 24 uur na de behandeling de huid NIET aan. Ik verschoon ook altijd mijn kussensloop, gebruik die dag meerdere schone handdoeken en bescherm mijn huid de eerste week extra goed tegen de zon.

De microneedling behandeling doe ik ongeveer elke 4-6 weken en alleen van oktober t/m april. In de zomermaanden kan de zon heel fel zijn, en daar is de huid na zo’n behandeling te gevoelig voor.

Heb je vragen over deze behandeling? Stel ze dan niet aan mij, maar aan een expert. Het is namelijk simpelweg niet aan mij om hier advies over te geven en ik neem enkel verantwoordelijkheid voor mijn eigen huid. Dat gezegd hebbende, dit is de beste investering die ik ooit heb gedaan op het gebied van huidverzorging, dus aanraden kan ik het zeker!

 

Alles wat ik als dertig plusser doe voor een mooie huid

Elke week scrubben

In de weken tussen de microneedling behandelingen in scrub ik braaf één keer per week. Daarmee verwijder ik dode huidcellen, waardoor de huid sneller vernieuwt van binnenuit. Ik gebruik daarvoor een hele fijne scrub die mijn huid super zacht achterlaat, die ik (binnenkort) deel in een blog over mijn favoriete gezichtsproducten.

De zon vermijden of een goede SPF smeren

Ook dit is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar ik weet dat veel mensen dit simpelweg niet zo serieus nemen. En dan bedoel ik dat de meeste mensen heus wel weten dat de zon schadelijk is voor je huid, maar in de lente en zomer toch proberen om zo bruin mogelijk te worden. Dat begrijp ik echt totaal niet. Ik vind het heus leuk om een beetje een kleurtje te krijgen, maar heb ook geen enkel probleem met mijn vrij lichte huid. Met andere woorden: dan maar niet bruin, maar wel tien jaar jonger! 😉

Lig ik wel in de zon, bijvoorbeeld als ik een dagje naar het strand ga? Dan smeer ik SPF30 op mijn lijf en SPF50 op mijn gezicht, hals en borst. Op andere dagen smeer ik standaard een dagcrème met SPF20 erin en in de zomermaanden SPF50. Welke ik daarvoor gebruik deel ik binnenkort!

Huidverzorging tips graag!

Bovenstaande punten zijn voor mij de belangrijkste op het gebied van huidverzorging, maar zeker niet alle dingen die ik doe voor een mooie huid. Op het gebied van gezichtsverzorging heb ik de afgelopen jaren veel geleerd. Ik wist tot twee jaar geleden niet eens wat een serum was (for real). Ik ben dan ook heel benieuwd wat jullie allemaal voor beauty rituelen hebben, misschien kan ik er nog wat van leren… Want laat ik vooral niet doen alsof mijn huid perfect is, dat is namelijk bij lange na niet het geval 😛

Liefs, Leonie

2 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Simoneantwoord
14/04/2024 om 18:26

Ik zou willen dat ik de tijd en energie had om zoveel aan mijn huid te doen. Maar ik mag niet klagen hoor. Qua puistjes valt het reuze mee en ik heb nog niet mijn eerste rimpel mogen ontdekken op mijn 35e. Ik ga er maar vanuit dat ik goede genen heb 😛

Leonieantwoord
14/04/2024 om 20:57
– Antwoord aan: Simone

Hahaha lucky you! Ik heb er drie op mijn voorhoofd, maar ik draag een pony dus die zie je niet 😛

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!