Leuke webshops van kleine ondernemers

Op deze Black Friday wil ik graag een tegengeluid geven en een aantal leuke webshops van kleine ondernemers in het zonnetje zetten. Webshops waar ik in veel gevallen al eens iets besteld heb, maar ook een aantal die prachtig spul verkopen dat nog op mijn verlanglijstje staat. De leukste webshops zijn wat mij betreft online winkels van mensen die met hart en ziel iets maken of inkopen. Mensen die oog hebben voor een mooi design, maar daarbij zaken als duurzaamheid en originaliteit niet uit het oog verliezen.

12 Leuke webshops gerund door vrouwen

Toevalligerwijs bestaat het gehele overzicht leuke webwinkels uit shops die gerund worden door vrouwen. Dit heb ik zeker niet expres gedaan, maar is wel opvallend. Ik gok dat het nu eenmaal vooral vrouwen zijn die producten maken (of inkopen) die ik mooi vind. Wat denk jij?

Anyway, hieronder vind je een lijstje met leuke webshops die allemaal gerund worden door vrouwen met een duidelijke visie, waar ik in ieder geval heel erg blij van word!

Leuke webshops: Leonie van der Laan

Leonie van der Laan

Natuurlijk mag mijn eigen webshop niet ontbreken in dit lijstje! Voor het deel van mijn bloglezers dat nog niet wist dat ik ook vormgever ben: je vindt een fijne collectie kaarten en posters in mijn eigen webshop, allemaal gemaakt om een glimlach op je gezicht te toveren…

Leuke webshops: Licht en Fijn

Licht en Fijn

Ik ben heel erg fan van de stijl van Eveline van Licht en Fijn, en ze mag dan ook zeker niet ontbreken in mijn lijstje met leuke webshops! Alle producten die ze verkoopt zijn zowel fijn voor jou als voor de natuur, en laten we eerlijk zijn: dat winkelt toch het lekkerst!

Leuke webshops: The Clay Shaper

The Clay Shaper

Ben jij fan van handgemaakt keramiek? Dan moet je zeker de vazen, kandelaars en mokken van Marieke van The Clay Shaper bekijken. Het zijn namelijk heuse kunstwerkjes, die elk saai hoekje in huis in één klap gezellig maken.

Leuke webshops: Marbles by MG

Marbles by MG

Wie mij een beetje kent weet dat ik amper sieraden draag en ze slechts bij hoge uitzondering koop. Marit van Marbles by MG maakt echter zó’n mooie exemplaren, dat het een kwestie van tijd is dat ik een paar kettinkjes of oorbellen bestel. Haar stijl is dromerig maar sophisticated, en ze gebruikt geregeld edelstenen. Love it!

Leuke webshops: Juffrouw Duurzaam

Juffrouw Duurzaam

De naam zegt het natuurlijk al, bij Juffrouw Duurzaam vind je een heerlijke collectie duurzame spullen. Veelal tweedehands, soms zelfgemaakt, zoals de fantastische slingers van wollen dekens. Ik ben fan!

De leukste webwinkels: Marloes de Vries

Marloes de Vries

Verwacht een flinke dosis positiviteit in de leuke webshop van Marloes de Vries. Ze werkt als illustrator, maar maakt ook geregeld prachtige kunstwerken met acrylverf en oliepastels. In haar shop vind je heerlijke feelgood kaarten, een paar geïllustreerde boeken en als je geluk hebt een limited edition artprint…

Leuke webshops: Twinklebird

Twinklebird

Nog een shop die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje met leuke webshops is Twinklebird. Christine (goudsmid en astrologe) maakt adembenemend mooie sieraden en ooit doe ik mezelf er één cadeau. Je ziet in haar werk veel symbolen uit de astrologie terug, ik hou ervan!

Leuke webwinkels: CMR rijmpjes

CMR rijmpjes

Ik ben DOL op gedichtjes, en word dan ook erg blij van de webshop van CMR rijmpjes. Charlotte kan werkelijk toveren met woorden, en maakt de mooiste rijmpjes voor alle gelegenheden. Liever een rijmpje op maat? Ook daar draait ze haar hand niet voor om!

Leuke webshops: Studio Carlijn

Studio Carlijn

Zoek je naar leuke webshops waar je one-of-a-kind kunstwerken kunt kopen? Kijk dan eens bij Studio Carlijn. Haar zeefdrukken zijn allemaal met de hand gemaakt en door hun exclusieve karakter moet je snel zijn als je er een op het oog hebt…

Leuke webwinkels: Ceder Art

Ceder Art

Martine van Ceder Art maakt werkelijk de ALLERmooiste posters van haar schilderijen. Ik ben helemaal verliefd en het is slechts een kwestie van tijd voordat een van haar beauty’s bij mij aan de muur hangt…

Leuke webshops: By Björ

By Bjør

Nog zo’n fijne sieradenwebshop is die van By Bjør. Vol handgemaakte armbandjes, kettingen en oorbellen die je meteen in je winkelmandje wilt stoppen, geloof me. Bjørke gebruikt veel kleur, maar wel op een gebalanceerde manier. Het doet een beetje Scandinavisch aan en daar hou ik wel van…

Leuke webwinkels: Mamoesjka

Mamoesjka

Hou jij net zo van producten van natuurlijke materialen en een mooi verhaal als ik? Bekijk dan zeker de webshop van Mamoesjka, waar je een fijne collectie zorgvuldig gekozen favorieten vindt, voor dagelijks gebruik.

Wat zijn volgens jou de leukste webshops?

Bovenstaand lijstje is natuurlijk bij lange na niet compleet, maar het is een selectie van wat naar mijn mening de leukste webshops zijn. Heb je daar wat bijzondere online adresjes aan toe te voegen? Laat het me dan vooral weten door een comment achter te laten met een link naar de betreffende webwinkel. Ik vind het super leuk om andere leuke webshops te ontdekken, zeker als ze qua stijl en gevoel overeen komen met mijn eigen selectie…

Liefs, Leonie

2 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Ireneantwoord
27/11/2022 om 08:55

Oh tof lijstje! Heb weer wat leuke plekjes om cadeaus te shoppen (en kiezen ;)).

25/11/2022 om 19:06

Ik vind de Tin Star Compagnie leuk. Hele leuke dingetjes en kaarten!
https://www.tinstarcompany.com/

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!