Bladiebla #9: nieuw beddengoed, irreële angsten en plantjes kopen

 

Deze week begon heel leuk met een nieuwe yogalegging, die ik mezelf cadeau deed omdat ik uit de vorige was gescheurd (no joke). De nieuwe zit zo vreselijk lekker dat ik er geloof ik bijna een week in heb rondgelopen, waarna ik hem toch maar een keer in de was heb gedaan. Overal ging hij mee naartoe, inclusief een middagje werken in een van mijn lievelingstentjes Flying Bean Coffee. Dit doe ik de laatste tijd wat vaker, omdat ik merk dat ik in mn eentje thuis toch wel wat afwisseling kan gebruiken. Ik denk dat ik niet de enige ondernemer ben die daar soms last van heeft, benieuwd hoe anderen daarmee omgaan…!

 

 

Irreële angsten in een Indiaas restaurant

Mensen die mij goed kennen weten dat ik soms moeite heb om nieuwe restaurants uit te proberen, zeker als ik de keuken niet ken. Jaaaaren geleden (ik was begin twintig) heb ik erg last gehad van sociale fobie en paniekaanvallen. Restaurants waren een drama voor mij en zelfs drukke treinen vermeed ik resoluut. Ondanks dat ik daar nu eigenlijk geen erge last meer van heb, word ik nog af en toe geplaagd door irreële angsten. Toen een vriendinnetje vroeg of ik met haar een Indiaas restaurant wilde proberen, riep mijn intuïtie dan ook direct: nee! Want was dat niet ontzettend pittig? Wat als ik iets van de kaart koos wat helemaal niet lekker was, en wat als ik misselijk zou worden van de geur van het eten, en dan geen hap wegkreeg… Wat als… Je snapt het.

Ik legde haar uit waar ik zo mee worstelde en we besloten om toch maar gewoon te gaan. Eenmaal daar was het eten natuurlijk waanzinnig lekker (understatement) en vroeg ik me werkelijk af waar ik me in hemelsnaam zo druk om had gemaakt. Zucht.

 

 

Nieuw beddengoed

In Valencia is het in de zomer twee maanden lang zó heet dat een dekbed absoluut overbodig is, maar ik vind het totaal niet prettig slapen als ik me niet ergens mee toedek. Daarom ging ik op zoek naar een luchtige, linnen doek die ik de hele zomer lang kan gebruiken. En daarna? Dan is het gewoon een comfy picknickkleed! Ik koos voor een piepklein, zwart met wit vichy ruitje. Lekker tijdloos en neutraal, en staat ook erg mooi bij mijn terracottakleurige dekbed en kussens. Heel blij mee!

 

 

Meer brood please

Van die mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, my lord wat heb ik daar medelijden mee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind een versgebakken, knapperig brood zo ongeveer het lekkerste wat er is. Met zelfgemaakte guacamole, een gebakken eitje, hummus met gegrilde groenten of gewoon een beetje roomboter. En hoewel ik het merendeel van mijn boodschappen gewoon in de supermarkt doe, komt mijn brood standaard van één of ander hip bakkerijtje. Liefst 100% volkoren en met extra zaden en pitten. Daarmee maak je mijn dag compleet hoor, ik zeg het je. Het kan me niet eens schelen of het gezond is (alles met mate, toch?) maar eigenlijk geloof ik niet zo in die hype om koolhydraatarm te eten. Calories in, calories out, toch? Het zal wel aan mij liggen…

 

 

Plantjes kopen (poging 59725)

Groene vingers kun je kweken, toch? Dat mag ik hopen althans, want ik heb weer eens een poging gedaan. Ik kocht een paar leuke plantjes voor thuis, plus wat zakjes met zaden om – gewoon voor de gein – te kijken wat ik op mijn balkon kan groeien. Zoals sommigen van jullie al weten droom ik van een huis met een groot stuk land en een flinke moestuin. Best riskant voor iemand die nog geen kamerplant in leven kan houden, maar dat terzijde. Ik ga in ieder geval een poging wagen met twee kleuren tomaatjes, zoete, groene paprika en rucola. Als dat het overleeft zie ik wel weer verder. Heb jij groene vingers? Zo ja, wat is de gouden tip om kamerplanten in leven te houden?

Liefs, Leonie.

PS: kijk dat mini koffieplantje shinen in de bruin met witte mok uit Marrakesh ❤️

4 Opmerkingen

Reageer op deze blogpost

Simoneantwoord
20/04/2024 om 07:11

Ik sluit me bij Irene aan over het koolhydraatarm dieet. I can’t…. Mijn vader heeft het best een tijd moeten doen en volgehouden, maar die arme man had het behoorlijk zwaar. Inmiddels kijkt hij niet meer zo nauw.
En je plantje, zo leuk! Ik heb ook niet per se groene vingers, maar op de een of andere manier gaat het mij wel steeds beter af. Soms stek ik ook mijn eigen plantjes. Vind ik heel leuk!

Leonieantwoord
20/04/2024 om 07:59
– Antwoord aan: Simone

IK hoop dat ook ik met een hoop oefenenen steeds beter kan inschatten wat mijn planten nodig hebben. Stekken lijkt me ook zeker heel leuk! Dat je dan allebei kleine baby’s van je eigen plant hebt, love it!

Ireneantwoord
19/04/2024 om 13:52

Ik snap dat ook niet, dat koolhydraatarm dieet. Ik zou echt heel ongelukkig zijn als ik geen brood, pasta, pizza, kaneelrollen, … meer zou kunnen eten. Brood = life!
Mooi nieuw beddengoed zeg! Ik houd echt van ruitjes <3

Leonieantwoord
19/04/2024 om 14:24
– Antwoord aan: Irene

Haha, same here! Koolhydraten for life 😛

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!