Life is short, wear the damn shoes

Nieuwe schoenen

 

Mode is iets waar ik me altijd graag mee bezig heb gehouden. Ik hou dan ook met veel plezier de laatste trends in de gaten, hoewel ik daar doorgaans wel een geheel eigen draai aan geef. Toch speelde ik het grootste deel van mijn leven wat mijn kledingkeuzes betreft behoorlijk op safe (voor mijn doen althans). Op de een of andere manier was ik altijd bang om teveel op te vallen, om raar gevonden te worden. En dus kocht ik niet die flitsende schoenen die ik stiekem heel mooi vond, en voelde zelfs een felblauwe haarband of grote oorbellen al een beetje too much. Slaat nergens op. I know.

Op hoge hakken naar de supermarkt

De laatste tijd speel ik met het idee om ook blogs te schrijven over mode. Hoe ik bepaalde trends zelf draag, hoe ik mijn kleding combineer, etc. Ik ben dan ook veel aan het experimenteren met mijn dagelijkse looks en heb inmiddels echt schijt aan wat mensen van me denken. Als ik op hoge hakken naar de supermarkt ga bijvoorbeeld, maar ook als ik een opvallende outfit draag die niet per se ‘in de mode’ is. Ik hou namelijk niet van het klakkeloos volgen van trends en doe dat enkel als ik er zelf absoluut fan van ben. Bovendien heb ik een kast vol vintage kleding, inclusief items die ik al jaren draag, terwijl ze op het eerste gezicht heus niet trendy zijn. Als ik het zelf mooi vind, is het goed.

Het stomme is natuurlijk dat het anderen helemaal geen bal uitmaakt wat je aan hebt. Als ik iets de afgelopen jaren heb geleerd is het dat de meeste mensen enkel met zichzelf bezig zijn en niet eens naar je kijken. Je valt namelijk heus niet zo op als je denkt, en zelfs als dat wel het geval is boeit dat de meesten helemaal niets. Er zijn miljarden mensen op deze wereld en als jij graag felgroene metallic schoenen wil dragen, nou meid, dan moet je dat gewoon lekker doen! Het duurde even hoor, voor ik dat doorhad, maar beter laat dan nooit…

Life is short, wear the shoes

En dus kocht ik vorige week wél die felgekleurde schoenen (en twee zonnebrillen, een rok, blouse, een paar T-shirts en metallic leggings :P) die mijn naam riepen, en ben ik zeker niet van plan ze enkel voor speciale gelegenheden uit de kast te halen. Het leven is kort mensen, wear the damn shoes.

Wat mijn blog betreft, geen idee nog hoe ik dit precies ga vormgeven. Zoals met de meeste dingen die ik graag zou willen, bepaal ik eerst dát ik het ga doen en zie ik daarna wel hoe. To be continued dus…

Liefs, Leonie.

10 Opmerkingen

Laat onderaan een reactie achter

Ireneantwoord
01/05/2023 om 20:01

Helemaal gelijk en ik ben ook benieuwd naar je blogjes hierover (please, schrijf blogjes over mode en je outfits :D). Ik trek me ook echt al lang niets meer aan van wat mensen denken en eerlijk, ik heb nog nooit commentaar gekregen, alleen maar complimentjes als ik eens iets opvallends aan heb. Ik draag in periodes meer ‘opvallende’ outfits en dan weer heel basic (jeans, t-shirt, sneakers). Het gaat bijna automatisch zo maar ik ben nu weer wat meer m’n best aan het doen om alles wat te pimpen. Het is zo leuk ook! 🙂 En ook, het kan elke dag gewoon gedaan zijn dus élke dag is een goeie gelegenheid om je specialere stuks te dragen. Toch?

Leonieantwoord
02/05/2023 om 09:51
– Antwoord aan: Irene

Oke will do! 😛

Blog by Lindaantwoord
01/05/2023 om 15:57

Helemaal mee eens, gewoon lekker dragen waar je je zelfverzekerd en jezelf in voelt – of dat nou opvallend/onopvallend of in de mode/niet inde mode is 🙂

Leonieantwoord
02/05/2023 om 09:46
– Antwoord aan: Blog by Linda

Helemaal waar! 🙂

sammieantwoord
01/05/2023 om 07:23

Ik merk dat ik zelf de laatste tijd vooral voor makkelijk ga. Zonde, want heb genoeg leuke kleren en hakken etc, maar gewoon een trui, sneakers en jeans is zo lekker makkelijk in de ochtend.. Toch weer eens wat vaker moeite doen, als het weer wat warmer is ook 🙂

Leonieantwoord
01/05/2023 om 09:51
– Antwoord aan: sammie

Same here! Terwijl het zo inspirerend kan zijn om wél die mooie outfit aan te trekken! Ik werk geregeld een hele dag in mn badjas of yogalegging, maar als ik de tijd neem om wat fatsoenlijks aan te trekken voel ik me veel beter 🙂

Simoneantwoord
29/04/2023 om 19:15

Ik ben niet zo goed met mode, maar vind het wel leuk om te lezen en geinspireerd te worden. Ik draag echt wat ik leuk vind. En ik denk altijd maar zo; wat in de winkels hangt zal toch (enigszins) in de mode zijn

Leonie van der Laanantwoord
29/04/2023 om 19:18
– Antwoord aan: Simone

Hmm, zo had ik er nog nooit over nagedacht! Gewoon dragen wat je zelf leuk vindt is uiteindelijk altijd het beste 🙂

Aukjeantwoord
29/04/2023 om 06:03

Ik ben benieuwd naar het vervolg! Ik ga zelf ook altijd op safe, maar blijk toch een eigen stijl te hebben. Daar was ik me niet bewust van, vond mezelf altijd behoorlijk doorsnee, tot een collega daar iets (positiefs) over zei.

Leonie van der Laanantwoord
29/04/2023 om 09:00
– Antwoord aan: Aukje

Wat tof dat je onbewust toch een heel eigen stijl hebt! Ik heb dat denk ik ook wel. Sterker nog, ik denk dat de meeste mensen vinden dat ik me niet doorsnee kleed, hoewel het van mij dus nog een stuk uitbundiger mag.

Reactie achterlaten

error: Content is protected !!