Hey, het is oké… #1

Weet je, soms erger ik me best wel aan al die perfecte plaatjes en schijnbaar perfecte mensen op instagram. Ik zie de hele dag mooi gestylede posts voorbij komen met de meest mooie captions. Ik moet eerlijk zeggen dat ik accounts met van die geposeerde foto’s al links laat liggen, dan zie ik zo’n meisje in een hele oncomfortabele houding en denk ja, je hebt mooie kleren aan, en ja die koffie ziet er goed uit, maar nee, het boeit mij niet dat je doet alsof je in een reclamecampagne zit en in de meest onnatuurlijke pose ooit die koffie moet verkopen. Als ik ergens koffie drink (ik drink eigenlijk alleen maar thee, daar begint het gedonder al,) dan zit ik er echt niet zo elegant bij en ik hoef ook niet de hele wereld te laten weten dat ik, volledig afgestyled in dat hippe tentje zit. Ik zou het wel willen hoor dat ik zo hip was enzo, maar och, ik wil wel meer…

Perfectie in imperfectie

De accounts die ik wel graag volg zijn die van mensen die daadwerkelijk iets te melden hebben, (of een mega tof interieur hebben, I admit) en die zonder filters zichzelf durven laten zien en eerlijk zijn over hun onzekerheden. Maar zelfs daar trek ik af en toe een wenkbrauw bij op. Ik lees wel eens over mensen die echt elke dag braaf ‘s ochtends een kaartje trekken uit hun deck, en daar dan over mediteren, die elke dag stil proberen te staan bij hun essentie en dat dus helemaal perfect doen in mijn ogen. Dan denk ik help, ik ben al lang blij als ik 200 gram groente in mijn avondmaaltijd weet te verwerken en twee keer in de week yoga doe. Hoe doen die mensen dat dan?! Onder het mom van ‘doe maar gewoon’ heb ik dus even een lijstje gemaakt met alles wat net even anders loopt dan ik graag zou willen of mezelf voorhoud dat het hoort, want…

Hey, het is oké…

 • om bijna nooit te snoepen, maar als je je kut voelt gerust een pak confettini’s, Zaanse huisjes plus een reep chocola weg te werken. 
 • om al maanden een wit stukje muur achter je deur te hebben, wat eigenlijk roze hoort te zijn maar de verf was op en je vind het zo zonde om een hele nieuwe pot te kopen voor één vierkante meter. Zucht.
 • om al maanden je iMac niet uitgezet te hebben want och, hij gaat toch vanzelf in slaapstand en hoeveel energie kost dat nou?!
 • om de hele ochtend met je meubels te schuiven om uiteindelijk te concluderen dat de oorspronkelijke opstelling toch de beste was.
 • om elke week worteltjes weg te gooien omdat je je steeds opnieuw voorneemt worteltjes te gaan snacken en dit bijna nooit doet.
 • om perse niet te willen strepen in je nieuwe agenda en dus net doet alsof je op dinsdag naar die ene vriendin bent gegaan, maar zelf heus wel weet dat dat verzet was naar woensdag.
 • om liever op de bank onder een dekentje te kruipen dan een avondje te socializen op een feestje. #introvertsbelike.
 • om helemaal niet op zoek te zijn naar de ware omdat je eigenlijk liever vrijgezel bent. (herkenbaar anyone?)
 • om constant in een nieuw boek te beginnen terwijl de vorige nog niet uit is. Ik heb nu dus vijf halve boeken gelezen.
 • om al een jaar te lange gordijnen te hebben omdat je ze ‘ooit wel een keer op maat gaat maken…’
 • om ‘s ochtends extra snel te douchen om water te besparen en het dan ‘s avonds zo koud te hebben dat je in bad gaat.
 • om dit blogje op zondag ingepland te hebben maar je op zondag geen zin had. Dus.

Liefs, Leonie.

Share your thoughts